Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 4 januari 2009 21:14

Vilken temperatur skillnad! Ute är det minst 15 minusgrader och inne har jag 32 grader varmt!!! Eldar, så vår lilla stuga på 1 rum och kök blir snabbt varm! När jag kom hem från styrelsemöte vid 19.30 var det 19 grader i rummet och 16 i köket. Min lilla pålle har fått ett extra täcke på sig idag, det är inte ofta det händer!

/Johanna

Av Johanna - 4 januari 2009 11:58

Igår hittade jag en sadel som jag vill köpa bara den passar min häst... Problemet var då att det är inte länge sedan jag köpte en ny sadel och jag kände att jag inte har råd att köpa ytterligare en sadel.

Jag kunde inte somna igår kväll utan låg och funderade på vart jag skulle annonsera ut min sadel och jag hittade lite fler grejer som jag skulle kunna sälja för att få ihop pengarna till den nya sadeln... I alla fall så skickade jag ett sms till den gamla ägaren av min sadel och sa att jag skulle sälja sadeln så om hon vet om någon som letar sadel så får hon gärna hänvisa till mig. Imorse när jag var i stallet hade jag fått ett sms med ett bud på sadeln från den gamla ägaren. Dock lägre än vad jag köpte den för men jag satte ett motpris och sedan kom vi överens om ett pris. JIPPI!!! Nog för att jag kommer sakna sadeln för den är riktigt skön att rida i och Faune går jättebra, men jag behöver ju en Ropingsadel! Vet ju inte om den sadeln som jag hittat på annons passar, men om inte annat så har jag ju pengar nu till att köpa en annan som passar.=)

/Johanna

Av Johanna - 3 januari 2009 17:42

Min underbara häst heter Faune och är född 96. Han är mitt allt! Det är han som håller mig igång! Jag red honom i 1½ år innan jag köpte honom. Han är en amerikansk varmblodstravare.

 Jag hade tänkt vänta med att köpa häst tills jag hade råd att köpa en Quarter, men så blev Faune till salu och jag hade förälskat mig i hästen så jag köpte honom i februari 2007! Vi har haft många roliga och underbara stunder under de här åren! Han är så genom go men ändå så busig. Varenda gång vi åker och tränar för tränare så är första passet rodeo! Vi rider alltid ensamma och i skogen, så när han får komma in på en ridbana med andra hästar blir han superglad och måste busa av sig! Jag får kanske skylla mig själv lite också för jag brukar låta honom vila dagarna innan så han har överskottsenergi! Men han är aldrig elak, med det menar jag att han bockar aldrig för att få av mig.

Min förhoppning är att han ska bli en hyfsad ropinghäst. Vi tränar lite på att driva/flytta kor. Kanske kommer man någon gång i framtiden kunna se oss på tävlingsbanorna i just de grenarna.=)

/Johanna

Av Johanna - 3 januari 2009 11:21

Idag ÄNTLIGEN plockade jag fram mitt lasso! Har varit jättedålig på att ta fram det den senaste månaden.=( Mycket på grund av dåligt väder ute. Vet inte om jag vill kalla dagens väder bra... snön öser ner men det är i alla fall fruset.=) Dagens övning fick bli mycket utsläpp. Har en viss tendens till att inte våga släppa repet för jag är rädd att missa. Så istället står jag där och svingar och svingar tills jag är helt slut i armen.=(

Kändes helt okej idag men det är inte fel att träna på att bara svinga 3-5 gånger och sedan göra ett utsläpp utan något bestämt mål att träffa. (Alltså bara släppa rakt fram några meter framför mig.)

Efter det blev det 2 "hästkast" mot en stolpe. Båda blev missar men jag är glad i alla fall!=P

Avslutade med att försöka leka lite med repet. Det blev trassel!!!! Tänkte att jag skulle kunna lära mig något själv men det var inte allt för enkelt! Antagligen så är det inte så svårt bara jag vet hur jag ska göra. Jag tänker ofta för mycket och där visar sig ex rädslan för att släppa repet. Första kastet som jag kastade när min tränare Tommy Arvidsson tittade på så gick det jättebra!=) Tommy sa då till mig att fortsätta göra precis så som jag gjorde... Detta fick mig att börja tänka: Vad gjorde jag??? Så istället för att bara göra samma sak igen börjar jag krångla till det. Jag gjorde utsläpp från sidan, feg kastade och mycket annat!

Jaja, jag får nog be Tommy om lite "lektips" eftersom dagens försök inte var alltför imponerande!


Intresserad av att börja kasta lasso??? men vill inte eller har inte möjlighet att träna för tränare. Då kan jag rekommendera att göra som jag. Jag köpte Tommy Arvidssons instruktionsfilm om Roping. Han har även gjort en instruktionsfilm om Inridning. Jag har båda filmerna hemma och när det är något jag funderar över så brukar jag se hur han gör och på så sätt få hjälp.=) (Kolla bland mina länkar för att hitta till Tommys hemsida)


Morgonens stallbesök var som alla andra morgnar. Bära en massa vatten och fodra kraftfoder. På väg hem så började det snöa. Nu när jag tittar ut så faller det stora vita flingor utanför fönstret. Mysigt!!! Hoppas det blir soligt och fint imorgon så man kan vara ute och njuta i det vackra vinterlandskapet!=)

/Johanna

Av Johanna - 2 januari 2009 20:26

Nu har jag också en blogg.=) vad kul! Hoppas att jag kommer bli en regelbunden bloggare och att jag har något intressant att skriva om framöver. Just idag är det lite ont om ideer. Men det har varit en väldigt bra dag för min hästs bakben var inte svullet längre när jag kom till stallet idag så nu längtar jag efter en lång och skön ridtur i det vackra vinter landskapet!

Nu ska jag se om jag kan få lite bättre ordning på bloggens utseende!=)

/Johanna

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards