Alla inlägg den 30 januari 2009

Av Johanna - 30 januari 2009 21:12

Tommys inlägg på hans blogg gav mig inspiration till detta inlägg...


Den sommaren när jag hade Faune hemma på ön så lånade jag en transport från den gården som jag haft som mitt andra hem. (Gården med alla min skötehästar) Men det var bara när Faune åkte från Vimmerby till Gryt för den dagen som han skulle tillbaka till Vimmerby så var den upptagen pga tävling. Så jag hyrde en transport, det dom inte upplyste mig om var att den inte hade mellanvägg! Vi var redan sena och Daniel som körde hade en tid att passa, men det fanns inte en chans i världen att jag skulle köra Faune utan mellanvägg så långt! Så Daniel fick snällt köra och lämna tillbaka den! Ringer och får som tur i oturen det beskedet att transporten jag hade när jag körde Faune till Gryt är på väg hem för det hade inte gått så bra på tävlingen. Bra för mig, synd om tjej som hade varit och tävlat. Så jag placerade Faune i våran trädgård fastbunden i flaggstången. Skulle jag inte gjort! Min häst är väldigt facinerad av att rulla, vilket höll på att resultera i att flaggstången nästan föll!!!! Så plan B var att ge grimskaftet till min hästrädda mamma! Såg kul ut... Faune gick omkring och betade och mamma följde snällt efter med ett tag så långt ut på grimskaftet hon bara kunde = alltså så långt bort från hästen som möjligt. Hon behövde dock inte hålla honom så länge utan bara under tiden som jag åt lunch... Faune hade nämligen fått för sig att han tyckte om pastasallad och när han inte fick smaka så frustade han så det skvätte i min lunch... då ville inte jag äta i närheten av honom längre... Konstigt va?!


När transporten väl kom så hade Faune fått för sig att han skulle stanna  i Gryt... han som alltid är lätt lastad! Jaja han var nog inte så farlig egentligen för max 5 min senare var vi iväg men det störde mig... Sen gick hela vägen bra tills jag skulle lasta ur honom och öppnar dörren, för där står en en super glad häst som kliat av sig grimman!=P Undrar hur länge han var lös???


Slutet gott allting gott!=)


/Johanna

Av Johanna - 30 januari 2009 17:17

Den här dagen har varit mycket bättre än gårdagen... Jag hade sällskap i stallet för M var ute, det var skönt att få prata lite.... Det är alltid lättare att prata om allt möjligt öga mot öga än via telefonen.=)


Faunes ben var mycket bättre men det blev ingen ridtur för jag gjorde illa nacken igår precis innan jag skulle lägga mig och sova, så den har värkt lite grann idag...=(


 Vi har ju ganska många olika arbetare här just nu i och med ladugårdsbygget. Härom dagen kom en person ut och hämtade något medans jag kastade lasso... Han sa inget utan tittade bara lite och sen gick han in igen. Igår när jag kastade lasso så kom ena elektrikern ut till bilen... idag berättade Mats att han hade kommit i ladugården och berättat att jag kasta lasso.... Idag kom svärfar förbi när jag tränade på att träffa rätt föremål... Går det där bra frågade han och sen gick han. hihi det är här bra träning för mig! Jag har nämligen svårt att kasta när folk tittar på. Det är bra att börja i små doser!=) Har kommit på något som jag måste inhandla... små koner! Bra att ha både när jag rider och kastar lasso. Idag bestod mina "koner" av en hink, en korg och en blomkruka... inte precis jämn stora om jag säger så, men bättre än inget.=)


Idag fungerade utsläppen mycket bättre, men bäst känns det när jag blundar när jag svingar och gör utsläppet... Jag kämpar vidare...


/Johanna



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards