Alla inlägg den 20 januari 2009

Av Johanna - 20 januari 2009 19:02

Jag har suttit och funderat på värk.... Idag är en sådan dag som jag har värk i kroppen och det kände jag direkt när jag vaknade imorse och därav anledningen till att jag valde att somna om. Jag har inte jätte ont idag, men det värker lite hela tiden och sen kommer det attacker där det känns som om mitt huvud håller på att sprängas och tryckas ihop på samma gång. Axlarna och nacken är stela och ömma. Men som sagt helt överkommlig värk när man är van att leva med värk!

Ett tag i november och december var jag jätte duktig på att göra de övningarna som jag fick när jag kom till nackspecialisten ett halvår efter krocken. Det gjorde att jag inte hade värk på samma sätt och jag har inte varit hos kiropraktorn sen i ibörjan av november. Brukar vanligtvis vara där var tredje vecka och då har jag ändå gått och skjutit på det... av ren snålhet! För det kostar pengar!!!! Kan erkänna att flera gånger har jag behandlat hästen istället för mig själv när han varit i behov av kiropraktik! Det har inte funnits pengar till att behandla båda!=( Detta tyckte min kiropraktor var hel konstigt men så är han inte hästintresserad och vet inte hur man alltid sätter sin häst i första hand! I alla fall gör jag det!


Nu har jag fuskat med träningen och det känner jag av... men för ca en halvtimme sen så tränade jag och några minuter efter det så kändes kroppen mycket bättre (så länge jag inte rör mig för mycket). Musklerna slappnar av lite mer... Så nu som så många gånger tidigare har jag bestämt mig för att träna mer regelbundet. Mitt träningsprogram som jag känner är nödvändiga övningar tar ca 5 minuter och 5 minuter det har jag varje dag, men jag glömmer det tyvärr för ofta!


/Johanna

Av Johanna - 20 januari 2009 16:39

Jag tycker att det är roligt att laga mat. Inte alltid men oftast!=P Men något som jag inte är duktig på är: följa recept. Jag har en massa kokböcker men jag har nog aldrig följt ett helt recept. När jag lagar mat så tittar jag i flera kokböcker och sen gör jag lite som jag själv tycker.=) Det brukar bli bra.=) Igår blev det en fiskgratäng som jag hittade på själv. Gratängsåsen bestod av lätt creme fraiche, trattkantareller och purjolök. Hade potatismos från dagen innan så det hade jag över och sen gratinerade jag det. Det blev faktiskt riktigt gott! Det är alltid lite spännande hur det smakar.=)


När jag bakar med jäst följer jag recept steg för steg. Annars händer det nog att jag ändrar en del. Jag minskar ofta ner på sockret när jag bakar ex bullar. Eller så följer jag recepten från kokboken som jag köpt på sjukhuset/diabetes.


Tycker lite synd om min pojkvän som kommer från en familj där man inte experimenterar med kryddor och smaker.=P Men han har nog vant sig vid det här laget och han äter alltid så det måste vara ett bra betyg.=) Han klagar dock om jag använt curry! Jag älskar curry på ex pizza med banan och ananas. Så jag får alltid göra en pizza till honom och en till mig.


/Johanna

Av Johanna - 20 januari 2009 12:53

Vaknar i morse och känner näe jag orkar inte gå upp så jag somnar om en timme. Går ut och sätter värme på bilen men lagom när jag ska åka börjar det ösregna!=( Sen övergår det till snö. Klär på mig för att åka till stallet men ångrar mig och ringer till M för att kolla om hon är hemma. Det är hon så vi bestämmer att jag inte behöver åka till stallet. Känns lite onödigt att åka 2 mil bara för att bära vatten i 5 minuter när hon är hemma och bara behöver gå ut genom dörren och till stallet.


Åker istället in till v-by för att handla och hämta foder. Egentligen var jag inte i något jätte behov att handla och inte hämta foder heller, men jag tänkte att om jag blir smittad av alla sjuklingar här så är det bra att ha det gjort. Men vilket träligt väglag! Jätte moddigt! Jag fick köra jätte långsamt och ändå fick jag lite sladd när jag mötte en bil och fick gå ut där det var riktigt moddigt! 33an var bättre. Passade på att åka och tanka. Nu är bensinen 1 krona dyrare än för en månad sedan!=( Tråkigt jag vill ha billig bensin! Och när det är under 10 kr så känns den hyfsat billig, nu är den dyr!


Besöket hos dietisten har gett resultat även på min inhandlingslista. Jag äter inte mycket mjukt bröd utan jag är väldigt förtjust i knäckebröd och det tyckte hon var bra. Men idag har jag inhadlat grova skorpor och grovt bröd till mig och annat bröd till pojkvännen. Vi känning så tycker hon att jag ska använda druvsocker, men jag tycker att det smakar blää för jag är så trött på det. Men även det åkte ner i vagnen idag, tänkte att jag får ge det ett försök. Mycket grönsaker, men det har vi alltid vanligtvis också. Bönor också! Det är något som jag kan sitta och äta framför tvn. Ex kidneybönor. Jätte gott!=) Till middag ska det bli en korvgryta med bönor idag.


Fick precis ett sms från M om att småvägarna ut till stallet är hemska, så hon rådde mig att stanna hemma så det får nog bli en hemma dag idag.


/Johanna

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards