Alla inlägg den 18 januari 2009

Av Johanna - 18 januari 2009 11:03

Idag blev det en ridtur!=) Mysigt!

Jag har en jättebra ridväg som passar nu på vintern, även på sommaren men eftersom han har så mycket vinterpäls så vill jag inte rida så länge och inte så hårt så han blir svettig. Det tar ca 30 min att rida den här vägen. Den går att rida runt och tar då ca 1 tim men ofast så vänder jag när traktorvägen tar slut och det blir skogsstig att rida på istället. När jag behöver träna på något och inte vill bli störd så rider jag fram och tillbaka på den här vägen. Det är en jättebra trav och galopp väg.


Idag så blev han ganska het när vi vände. Det är roligt då behöver jag inte göra någonting. Ingen travartrav då kan jag lova!!! Utan han är som en liten boll som bär sig jättefint.=)

Innan vi kom ut på grusvägen blev han fjantig... körde upp huvudet, frustade och var allmänt dum!=( Jag försöker få honom att tänka på annat genom att göra olika övningar men det skiter han totalt i.

Jag vet ju hur han fungerar och det är ganska komiskt att han alltid gör samma sak. Så fort han kommer ut på grusvägen försöker han sticka. Men eftersom det inte går så försöker han resa sig istället, när inte det fungerar då blir han som en boll igen och travar jätte samlat och sen lugnar han ner sig och så kan man rida på långa tyglar utan problem. Knasboll!!! Alltid samma sak. Det han blev fjantig av var att han hörde en cirkelsåg vid ett hus som är under renovering. Kan tillägga att jag försöker låta honom få vara i alla möjlig miljöer, så han brukar få stå och äta när L kör med vinkelslip precis bredvid, han har fått varit hemma här på gården när vi lägger i ensilage i tornet (då låter det mycket och det är traktorer som åker hela tiden), han var här när vi sprängde till ladugårdsbygget. Han får helt enkelt vara med om mycket så han borde inte vara fjantig när han hör en cirkelsåg. Men det är nog överskottsenergin pga för lite ridning och att det inte är hans trygga hem miljö.


/Johanna

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards