Alla inlägg den 5 januari 2009

Av Johanna - 5 januari 2009 19:16

Nu är det klart!!!!=) Den 3e maj åker Faune till Tommy på träning! Så kul!!! Så nu blir det till att jobba och spara ihop pengar!!!=)

/Johanna

Av Johanna - 5 januari 2009 17:55

Här bor jag. Dock inte så ofta längre då mitt jobb gör att jag bor borta mycket. Men det är här som jag är skriven än så länge.=)


Nu till det jag tänkte skriva om... Min sommar hemma på ön med Faune! Som liten gick jag alltid och drömde om att ha en häst hemma på ön... när jag gick i skogen, på de underbara traktorvägarna, på bergen osv. Det finns en jättemysig traktorväg med en härlig lång backe som jag alltid drömt om att galoppera uppför. Sommaren -07 fick Faune följa med mig på min semester. WOW vilken upplevelse. Både att ha en häst på ön och Faune för han blev en helt annan häst. Från att vara en häst som inte är så jätte förtjust i att mysa så blev han väldigt social. Han kom gärna och ställde sig och sov med huvudet nära en så man kunde klappa honom. Min lillebror som inte är särskilt intresserad av hästar kunde stå och mysa med Faune i en halv timme utan problem.

Två av mina kusiner var där så Faune blev väl använd!=) Den yngsta kusinen fick jag leda runt men hennes stora syster som har blivit en riktigt duktig ryttare red Faune själv. Det blev lite "krock" med ridstil ibörjan, då hon vanligtvis rider klassiskt på ridskola och jag tränar western med Faune. Men när hon väl lärt sig hur Faune fungerar så gick det riktigt bra.=) Han gav henne lite att bita i för han är inte så lätt riden alltid. Jag har en jättebra bild som min kusins pappa tog, han är amatörfotograf med fin kamerautrustning så det blir bra bilder. I alla fall så lyckades han fånga min kusins min jättebra när Faune försökte dra iväg med henne, hon kämpar för fullt för att hålla honom på volten som hon red på. De var ute och vände i skogen flera gånger men hon gav sig inte! Bra gjort!

Faune älskar vatten. När han åkte färjan ut till ön så hängde han över relingen och försökte nå vattnet som stänkte på sidorna! Snacka om att jag var nervös! Till hem färden hade jag sett till att han var bunden mer mitt på färjan.=) Det var inte det enda som gjorde mig nervös den färden... När vi hade ca 300 meter kvar till land, vi var mitt ute på öppet vatten så öppnar sig himlen och i nästa sekund så är det blixt och dunder samtidigt. Vi såg hur blixten slog ner på minst 3 ställen på vår ö! Som tur var så tittar Faune bara rakt upp i himlen och ser ut att tänka Vad nu då? Jag hade ju aldrig kunnat hålla honom även fast han var fastbunden om han hade fått panik! Det hann blixtra och dundra några gånger till innan vi var i land men allt gick bra till slut.

Tillbaka till vatten. En dag tänkte jag att Faune skulle få gå ner och bada så jag spännde fast longerlina och sen gick vi till en liten strand. Jag tänkte ju att han skulle gå ut i vattnet. Men där tänkte vi nog lite olika för Faune rusar ut, snubblar och trillar omkull, så där ligger han och plaskar men han såg inte alltför ledsen ut för det! När han kom upp på stranden så sprang han ut i vattnet igen.=) Den hästen kan jag helt klart inte ha i en hage ända ner till vattnet för då skulle han nog simma iväg!=P Härliga veckor var det i alla fall!

Min presentationsbild är tagen under de veckorna.


Här brukar vi sitta och se på de vackra solnedgångarna!


 Bild på när Faune åker färja finns i tidigare inlägg.=)


Här är en utsiktsbild från ett berg som jag ofta brukar sitta på.=)


Jag hoppas på att jag kommer få fler somrar där tillsammans med Faune. Det kräver ju en hel del arbete och planering, men omöjligt är det inte.=)

/Johanna












Av Johanna - 5 januari 2009 13:13

Varför? varför? varför ska det vara så svårt att göra ett normalt utsläpp!? Utsläpp på marken, inga problem!!! Utsläpp mot en hink, alla möjliga konstiga fel!!!! Utsläpp från sidan, feg utsläpp och dagens nya utsläpp någon konstig grej med handleden och sedan kastar jag lassot uppåt på något konstigt sätt. Det värsta är att det alltid blir träff! Så dom som finns runt omkring mig och som har noll koll på roping undrar nog varför jag står och stampar argt i marken när lassot ligger runt hinken!=P Nu ska jag inte vara allt för hård mot mig själv för några normala utsläpp blir det även mot hinken. Jag får väl vara glad för dom!=)


Nu till det övriga... Vattnet i stallet har frusit!=( Där emot så hade stallägaren hittat på en bra lösning för att köra vatten till hästarna. Hon hade bundit fast en tunna på säckkärran så på såvis slipper man bära en massa vattenhinkar.=)

Faune hade en av sina "galna" dagar. Fjantade sig för allt! Att gå igenom öppningen i hagen var livsfarligt så han sprang igenom vilket innebar att det blev flera vändor genom öppningen. Man får inte komma ut i hagen om man springer in, utan man ska gå lugnt och snällt och sedan vänta tills jag hunnit stänga, det vet han!

Sedan sa jag åt honom: nu galopperar inte du iväg så fort jag tar av grimman! Det gjorde han inte. Han tog 2 klunkar vatten först sen bar det iväg i full fart! hmmm Vanligtvis kan han knappt gå där för det är så ojämnt. En massa hovavtryck i den frusna leran gör att till och med jag har problem att gå där. Det är bara 3 dagar sedan hans svullnad på bakbenet försvann. Han vill nog gärna ha tillbaka det!

Han behöver nog ridas, men det är så kallt att jag inte har någon lust att ge mig ut.

/Johanna

Av Johanna - 5 januari 2009 09:39

Blev inget sadelköp igår för jag pratade med en tränare som säljer såna sadlar och hon berättade att de är helt raka i bommen och Faunes rygg är lite svängd så jag avvaktar med den sadeln. De har sagt att de ska höra av sig till mig om det är någon annan som ringer på den.=)

På lördag ska jag åka till den här tränaren som jag skrev om och kolla på vad de har för sadlar hemma. Hon tyckte att en kosadel skulle passa mig och min häst bättre. Vi får väl se.... Men de hade även ett antal beg ropingsadlar hemma så jag tänkte titta på dom också.=)


Idag hade jag tänkt gå upp tidigt för att åka till stallet. Jag sov mer än en timme längre än vanligt!!!=( Det var nog för att jag inte kunde somna.. När jag har kommit på något så måste jag ta reda på mer och sedan lösa situationen innan jag kan släppa den.... I förrgår kväll var det hur jag skulle få ihop pengar som gjorde att jag inte kunde somna. Igår kväll var det hur jag ska få ihop allt tills Faune ska iväg 2 veckor till Tommy på träning i vår. = Transport, Chaufför osv.

Jag har ett sånt kontroll behov!!!! Jobbigt värre!!!

/Johanna


Så här såg det ut för 1½ år sedan när jag hade samma bekymmer som jag hade inatt, alltså transport bekymmer. Denna gång var det dock inte till Tommy utan Faune skulle med mig hem på min semester. Detta är slutet på semestern och hemresan till fastlandet igen.


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards