Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 23 januari 2009 18:38

Nu kommer det lite bilder igen.=)


Älgar i hästhagen!


Vildsvin!

Min pojkvän är förföljd, precis innan har hon hjälpt till att bygga staket. Hjälpt eller stjälpt???


Solnedgång vid en insjö!


Jag längtar till våren!


Spegelblankt hemma på ön!


Jag på utsiktsberget!


Paradiset för en liten mus eller?


Häftig bild enligt mig!



Äppelblommor!


/Johanna











































Av Johanna - 23 januari 2009 13:10

Idag tog jag mig i kragen och verkade Faune! Det var 8 veckor sedan jag gjorde en fullständig verkning senast tror jag. Jag har raspat till någon hov när jag sett att det varit något. Vanligtvis när jag rider regelbundet gör jag en fullständig verkning minst varannan vecka. Men då är det ju inte så mycket att ta varje gång. Men det är nödvändigt för att han inte ska ömma... lite traktstöd påverkar honom jätte mycket och även hovvägg som är lite för hög.

Jag tycker det är så häftigt att se honom... Han hade ett helt annat steg till hagen idag jämfört med igår. Ändå var det nästan ingenting att ta. Några mm traktstöd fram, 1 rasptag hovvägg fram på hoven och 2-3 rasptag bak mot trakterna. Bak hovarna är det nästan aldrig något att ta på utan det är mest bara "puts" och lite traktstöd.

Hans strålar är ofta "tråkiga" och det är de just nu så jag tvättade av dom med jodopaxlösning för jag tycker att det är för kallt än för att ställa honom i fotbad med kolloidalt silver. Annars är det något som jag verkligen kan rekommendera om man har problem med strålröta mm. Det får bli när det blir lite varmare. Det är dock ganska tråkigt att göra, för hästen ska stå minst 2 timmar i fotbad och med tanke på att det är 4 hovar på en häst så tar det lite tid. Jag har bara en "doja" så det blir en hov i taget. Den kostade närmare 400 kr att köpa så jag känner inte att jag vill köpa en till. Det är ju inte så ofta den blir använd!

Faune har blivit verkade enligt SANHCP sen våren 2005. Jag tror att det var våren 2005 som Malin började utbilda sig till hovvårdare. Sen gick jag min kurs november 2005 och sedan dess har jag verkat honom. Även innan Malin började med SANHCP gick han barfota, men han har ju varit skodd mycket när han gick på travet och även efter. Jag är faktiskt lite nervös över att sko honom, jag har ju bestämt mig nu för att han ska vara skodd när han åker till Tommy. Jaja det blir nog bra, ska bara hitta en hovslagare som jag tycker är ok. Jag har en som jag skulle vilja kom hit, men han åker inte så här långt.=( Det är ju ett tag kvar, så jag har tid på mig att leta...


Silverbehandling!

/Johanna

Av Johanna - 22 januari 2009 21:33

Haha satt precis och tittade på konståkning... det var en fransos som nu tävlar för italien som körde ett program till countrymusik. Programmet avslutades till Cotton eye joe. Det var jätte bra, väldigt underhållande. Han gick upp i ledning!!!=)


/Johanna

Av Johanna - 22 januari 2009 11:51

Dagens lasso träning gick jätte bra!=) Inga konstiga utsläpp för en gångs skull!=)


Morgonens stallbesök är avklarat och nu sitter jag här och känner mig helt vimsig. Fakturorna på mitt mobilabredband har inte annat än krånglat. Nu hoppas jag att allt är rätt efter att ha suttit en halvtimme i telefonkö samt pratat med någon om fakturan....


Jag har sovit så gott nu i 2 nätter så jag funderar på om det är något där jag vanligtvis brukar sova... En del människor är ju jätte noga med vart sängen står i rummet... För tillfället sover jag med huvudet i fotänden i hopp om att inte bli smittad av min pojkvän som har influensa och jag har sovit super skönt!!!! Men jag är ändå trött!


/Johanna



Av Johanna - 21 januari 2009 16:36

Hihi så här kan det se ut när man är en hungrig och desperat liten Pyret!

En sekund senare PANG Faune uppskattade inte att bli tagen för ett sto!=P Det är svårt att vara liten och inte få äta på mamma som man vill!;o)


/Johanna






















Av Johanna - 21 januari 2009 15:44

Då är middagen i ugnen och det är dags att äta om ca 15 minuter... Allt är färdig diskat och dukat!*skönt*

Appropå disk... Tommy har skrivit flera gånger att han inte vill skaffa diskmaskin. Jag måste hålla med honom!!! Tråkigt att plocka i och ur! Vi har ingen diskmaskin, men både min pojkväns föräldrar och mina föräldrar har diskmaskin. Ett stort problem med diskmaskin enligt mig är att alltid när man ska ha någonting så är det i diskmaskinen!!!! Samt att allt hinner ta slut innan man hinner köra den, för man vill ju inte köra den halvfull utan den ska ju helst vara fylld av miljöskäl om inte annat! Hemma hos mina föräldrar tar alltid glasen slut och de är jätte petiga på att den ska vara helt full innan man kör den! Tacka vet jag vanlig handdisk! Nu är ju vi bara 2 st men ändå. Det tog nog inte mer än 5 minuter att diska upp den disk som blivit sedan igår kväll och sen diskar man direkt efter middagen så är det inget som torkar in och är jobbigt att få bort osv.=)

Och tänk så mycket vatten man sparar genom att handdiska! Det är inte många liter som gick åt alldeles nyss när jag diskade. Jag tar alltid lite vatten i botten och sedan ökar jag på vattenmängden med sköljvattnet, på så vis är diskvattnet varmt hela tiden också.=)


/Johanna

Av Johanna - 21 januari 2009 14:14

Jag tycker det är super kul med kläder, men ekonomin tillåter inte att jag köper en massa. Men det är ju alltid kul att kolla vad som finns! Just nu så gör de reklam för bubbleroom på tv och jag sitter här hemma med värkande nacke och kan inte göra så mycket så därför passade jag på att kolla in där.=) Så mycket snygga klänningar! och andra kläder också för den delen. Tänk vad ett jobb kan förändra en... tidigare så tittade jag aldrig på klänningar och kjolar, men jag har verkligen förändrats sen jag började jobba med hudvård och makeup... Nu när jag går i affärer så är det nästan det enda jag tittar på. Det är verkligen en speciell känsla att få klä upp sig! För 2 år sen när jag behövde en långklänning till en tillställning så fick jag ha en från Ateljé Veronica (se länkar om ni vill titta in på hennes sida)! WOW det var första gången jag hade en sån fin klänning på mig! Vi hade ingen bal när jag tog studenten så därför har det aldrig blivit att jag haft en riktig långklänning på mig tidigare.


Men som sagt, nu går alla mina pengar till hästen och hans utbildning och det är inte helt fel det heller. För det är ju mitt stora intresse!=)

Men jag drömmer om att ha pengar att spendera på kläder och annat! Den tiden kommer komma, det är bara inte just nu.


Jag har massor med jeans som jag inte velat använda för de har varit för långa, men nu har jag haft X antal jeans inlämnade hos Ateljé Veronica så nu är de i rätt längd så jag kan använda dom.=) Lite olika längder för en del ska passa till mina boots och andra till gympadojor och en del är en kombination för att passa till både och å självklart till mina högklackade skor som jag använder vintertid.=)


/Johanna

Av Johanna - 20 januari 2009 19:02

Jag har suttit och funderat på värk.... Idag är en sådan dag som jag har värk i kroppen och det kände jag direkt när jag vaknade imorse och därav anledningen till att jag valde att somna om. Jag har inte jätte ont idag, men det värker lite hela tiden och sen kommer det attacker där det känns som om mitt huvud håller på att sprängas och tryckas ihop på samma gång. Axlarna och nacken är stela och ömma. Men som sagt helt överkommlig värk när man är van att leva med värk!

Ett tag i november och december var jag jätte duktig på att göra de övningarna som jag fick när jag kom till nackspecialisten ett halvår efter krocken. Det gjorde att jag inte hade värk på samma sätt och jag har inte varit hos kiropraktorn sen i ibörjan av november. Brukar vanligtvis vara där var tredje vecka och då har jag ändå gått och skjutit på det... av ren snålhet! För det kostar pengar!!!! Kan erkänna att flera gånger har jag behandlat hästen istället för mig själv när han varit i behov av kiropraktik! Det har inte funnits pengar till att behandla båda!=( Detta tyckte min kiropraktor var hel konstigt men så är han inte hästintresserad och vet inte hur man alltid sätter sin häst i första hand! I alla fall gör jag det!


Nu har jag fuskat med träningen och det känner jag av... men för ca en halvtimme sen så tränade jag och några minuter efter det så kändes kroppen mycket bättre (så länge jag inte rör mig för mycket). Musklerna slappnar av lite mer... Så nu som så många gånger tidigare har jag bestämt mig för att träna mer regelbundet. Mitt träningsprogram som jag känner är nödvändiga övningar tar ca 5 minuter och 5 minuter det har jag varje dag, men jag glömmer det tyvärr för ofta!


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards