Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 16 januari 2009 21:27

Här kommer lite bilder! Jag har hur mycket bilder som helst som jag skulle vilja visa men här kommer några!=)

Lite havsutsikt hemifrån!

Ännu mer havutsikt. Detta är från kvarnberget där det förr i tiden stod en kvarn. Dit kom folk från andra öar för att mala!

En lite disig dag!


Några fina solnedgångar!


Några av grannarnas highland kossor!


"Vattensprut" från båtmotorn!


En av pojkvännens kvigor!


Vattenspegel!


Som sagt det finns många bilder så det kommer nog fler vid senare tillfälle.=)


/Johanna



















































































Av Johanna - 16 januari 2009 20:43

Nu har jag suttit i nästan 3 timmar och lagt in bilder på min lilla söta rosa hårddisk. Nu är alla mina bilder på den!=)


Jag älskar bilder! Dom väcker så mycket minnen och känslor! När jag ser alla bilder som jag tagit på havsutsikten hemma så längtar jag hem något enormt! Om det bara gick att livnära sig och var enklare att transportera sig fram och tillbaka så skulle jag vilja bo där hela tiden, men det fungerar inte bra när jag jobbar så mycket kvällar....


/Johanna

Av Johanna - 16 januari 2009 16:18

Nu har jag lämnat mor och far och befinner mig hos pojkvännen igen.


Min bil är ett stort mysterium....den har alltid låtit mycket och för 2-3 år sen bytte jag avgassystemet bakifrån och fram till katalysatorn. Några dagar efter jag hämtat bilen åkte jag tillbaka till verkstaden för jag tyckte att den lät för j-vligt! Han sa då att det skulle bli bättre bara alla skarvar blivit tätade av sot. Hmmm den låter fortfarande likadant så jag brukar alltid få frågan om jag har hål på avgasröret. Nej min bil låter alltid så här brukar mitt svar bli och så är det ju...


Idag har min pappa pratat med mekonomen, de tyckte att det verkade jätte konstigt. Nu är det i alla fall bestämt att min bror och pappa ska "plocka isär" bilen och kolla vad det är som är trasigt. Förhoppningsvis går det att lösa på något billigare sätt. Har även pratat med en mekaniker som jag haft bilen inne hos en gång... han sa att jag inte ska lägga ner så mycket pengar på att byta främre avgasröret... han hittade t o m flera begagnade rör som vi skulle kunna sätta dit men då måste man se till att det är ett okej rör så inte det också pajar inom en snar framtid. Jaja bilen får fortsätta vara ett mysterium tills det blir tid att kolla på den ordentligt!


/Johanna

Av Johanna - 15 januari 2009 21:46

Nu har jag fått tillbaka bilen. Nu fungerar den!=) däremot fick jag domen om mitt avgassystem!!!! Det främre avgasröret måste bytas eller svetsas. Att svetsa det är att skjuta på problemet och fördubbla kostnaden på reparationen när det blir problem nästa gång! Vad gör man 5500 nu eller drygt 10 000 om något eller några år!? Har jag kvar bilen om något eller några år. Hur många gånger kan man laga det genom att svetsa? Nu snurrar det i huvudet igen. Tur att jag fått 2 nätter med sömn för nu blir det sömnlöst igen!=(


/Johanna

Av Johanna - 15 januari 2009 14:30

Hihi även idag har jag varit på ett ställe som inte är mitt favorit ställe, men det är ett ställe som jag fått vant mig vid och som jag spenderat en hel tid på.... Sjukhuset. Idag har jag hunnit med ett besök hos min diabetessjuksköterska, ett besök hos dietisten och sist ögonbottenundersökning. Det sista är inte roligt alls, mina pupiller fyller upp hela mina ögon just nu. Dock var detta en ganska bra dag att gör just den undersökningen på... det är mulet ute!!!=) Brukar lyckas pricka in dagar med strålande solsken vanligtvis och det gör ajajajajaj i ögonen!


Det är snart dags att göra mig i ordning och åka och jobba. Eftersom jag skulle till ögon så skippade jag makeupen i morse, men den måste ju på nu när jag ska iväg och jobba. Hoppas mina pupiller ser normala ut ikväll. Pinsamt annars! Nu ser jag i alla fall ordentligt, det gjorde jag inte förut... Tur jag hade "privatchauffören mamma" med mig!=)


Måste ringa och kolla om bilen är klar också. Jag börjar jobba straxt efter kl 17 och bilverkstaden stänger kl 17 så det passar bra.=) Får låna in privatchauffören igen! Hihi vilken tur att jag har henne!=)


Jag saknar mitt lasso! Det ligger i bilen på bilverkstaden! Jag får kasta lite imorgon istället. Nu är det ju fruset igen så då fungerar det att stå hemma på ladugårdsplanen och kasta utan att repet blir lerigt!=)


/Johanna

Av Johanna - 14 januari 2009 20:53

Jag funderar en hel del när det gäller roping och jag drömmer en hel del om roping!=) Man måste drömma, se sig själv där man vill vara!


Mitt första besök på en westerntävling var i slutet på juli 2005 då Malin och jag åkte till Hjo Ko. Det var efter den tävlingen som jag började med western och det var där jag fick se roping på riktigt för första gången! Jag var ju helt ny i western världen och den enda jag hade träffat tidigare var Tommy Arvidsson och det var nog mycket därför jag såg till att titta på ropingen. Det är ju alltid roligare att titta om det är någon man känner igen. I alla fall så lyckades Tommy och alla andra roping ryttare inspirera mig och de gav mig ett nytt intresse.=)

 Hjo Ko 2007




Tommy och TJ Hjo Ko 2007


Jag undrar om jag någonsin kommer tävla på Hjo Ko!?


Enligt mig har Hjo Ko finast utsikt av alla western tävlingar jag har varit på! Jätte fint med Vättern i bakgrunden!=)


Hanna var den första ropingtjejen som jag lärde mig namnet på.=) Nu är det många ropingtjejer, jättekul!!!=)


/Johanna




































































Av Johanna - 14 januari 2009 20:21

Då har jag varit och jobbat igen.=) 2 systrar som provade makeup... Lånade ju mammas bil dit, hjälp vilka dåliga lysen när man är van vid mina extra ljus! Det kändes nästan som att köra på halvljus eller inte riktigt men stor skillnad var det i alla fall. Jag förstår att hon inte vill köra på kvällarna.

Jag kör ju mycket kvällstid så jag skulle inte klara mig utan mina extra ljus!


Fick ett samtal från bilverkstaden förut. Bilen blir klar imorgon om det inte är något mer fel. Det hade med tändningen att göra så de skulle få grejerna imorgon och fixa till det så jag kan hämta den innan de stänger.=) Vill inte veta vad det kommer att kosta. Mest nervös är jag över mitt avgassystem som antagligen inte är helt tätt fram vid en skarv. På besiktningen sa de att de var lätt fixat men på bilverkstaden trodde de att det var en "fläta" som sitter ihop med katalystorn som inte är tät längre. Jag bytte allt bakifrån och fram till flätan för 2-3 år sen. Eftersom flätan sitter ihop med katalysatorn så måste man byta den också i såna fall. 8000 kr bara för delar sen tillkommer ju arbetet. Jag känner att jag vill tro på besiktningsmannens utlåtande. Det lät mycket billigare! Kan ju tillägga att bilverkstaden inte tittat på bilen ännu då, det ska de göra imorgon.


Den dumma bilen som inte vill fungera utan problem!

/Johanna

Av Johanna - 14 januari 2009 12:06

Idag har jag varit på ett ställe som inte är mitt favorit ställe... När jag väl är där så är det lugnt, men innan så är jag jätte nervös! Bilprovningen!!!!

Bilen gick igenom men nu är den på verkstad... det är så typiskt... igår kväll när jag var på väg hem från att ha jobbat så slocknar helt plötsligt lysena!!!! Jätte kul, eller inte! De slocknade 2 gånger sen var det inget mer utan de fungerade som vanligt hela vägen hem... Idag på morgonen fungerade den bra i 5 minuter sen slocknade allt även fläkten dog... Sen hoppade den igång igen... Jag brukar vara nervös när besiktar bilen vanligtvis så ni kan säkert förstå hur nervös jag var nu när den har börjat bråka. Som sagt den gick igenom men nu är den på verkstad för jag vill inte åka omkring i en bil som krånglar. Hatar bilar som krånglar!!! En bil ska enligt mig alltid fungera! Vilket de sällan gör....


Min lillebror besiktade sin bil precis innan mig så han fick skjutsa mig till mitt jobb... jag hade en makeup inbokad direkt efter besiktningen så det blev att ringa och förklara läget och säga att jag kommer lite senare... det var helt okej. Jag hade makeup hos en som är mammaledig med sin lilla underbara dotter på 4½ månad. Hon höll mig sysselsatt under tiden som hennes mamma sminkade sig.=) Det är farligt med barn! Jag träffar så mycket mammalediga kvinnor med sina underbara barn, så jag blir ju jätte sugen på att skaffa barn!=P Nja det får nog vänta ett tag till...


Nu är jag hemma igen, mamma fick komma och hämta mig när jag jobbat klart. 

Ikväll när jag ska åka och jobba får jag låna mammas bil och imorgon också om jag inte får tillbaka min innan dess. Jag ska få den senast fredag.


/Johanna 

Ovido - Quiz & Flashcards