Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 13 januari 2009 08:28

Idag börjar min arbetsvecka på riktigt! Jag skulle varit på utbildning igår kväll men eftersom att jag kände mig ganska "down" så stannade jag hemma. Det är jag glad att jag gjorde för jag lyckades reda ut en hel del tror jag, så för första gången på jag vet inte hur länge så kunde jag lägga ner huvudet på kudden och känna nu somnar jag på en gång och det gjorde jag! Så Skönt!!! Jag har sovit som en stock från 22.30 till 07.30.=) Hade däremot ont i nacken när jag la mig igår och hade hoppats att det skulle vara helt borta när jag vaknade, men jag känner av det idag också så det blir till att vara lugn idag så det inte blir värre.


Nu ska jag alldeles strax åka till stallet. Sen är det hit och packa det sista och sedan åka hem för att jobba  där omkring den här veckan. Ska bli rikigt kul för jag träffar så mycket människor som jag inte träffat på jätte många år nu. Förut hade jag problemet att jag bara hade jobb här omkring och inte alls mycket hem omkring, men nu så har det bytt och är precis tvärtemot. Lite jobbigt när jag har hästen här för jag skulle kunna vara hemma och jobba mycket mer men jag vill inte lämna  honom så länge. Jag vill gärna sköta min häst själv så mycket som möjligt.=)


/Johanna

Av Johanna - 12 januari 2009 19:52

Nu ska jag glömma allt jobbigt och bara tänka på allt roligt och positivt i mitt liv!=)


/Johanna

Av Johanna - 11 januari 2009 20:13

Jag är en person som älskar att räkna och planera. Jag planerar och planerar. Men så fort något förändras så måste jag ju planera om, därför tar planerandet alldeles för mycket plats i mitt liv!


I mitt jobb får vi läras oss att tänka: Tar det här mig framåt? Om det inte gör det ska man släppa det och göra något som verkligen tar en framåt. Det är så svårt!!!!!

Samma sak att skriva en lista med de 6 viktigaste sakerna att göra. Min lista blir alltid 15-20 saker. 6 saker inte fler!!!!


Jag har en massa lappar liggandes överallt i lådor, skåp, på kylskåpet osv. Men sen kanske jag inte hittar den lappen jag vill ha, så då får jag räkna ut och skriva en ny. Innebär att jag har många lappar med samma uträkning. Tänkte att det skulle bli mycket bättre när jag skaffade datorn, lite bättre har det nog blivit men inte bra!


Jag kan sitta och räkna: om jag har så här många hudvårdsklasser så säljer jag för ungefär så här mycket. Alltså klara jag de här utgifterna om jag jobbar så här mycket. Men istället för att se till att jag får de bokningar som jag behöver, så sitter jag hemma och planerar hur jag ska få dom. Det är inte att gör något som tar mig framåt!

Hur får man en bokning? Jo man kommer på ett namn på en kvinna som förhoppningsvis vill vara värdinna, sen ringer man och frågar. Svårare än så är det inte!

Jag kan komma på 20 namn men sen blir jag feg/lat och orkar inte ringa och då blir det ingen bokning.


Ibland är det verkligen en nackdel att vara vad vi kallar för en C person!

Men jag är väldigt envis så jag ger inte upp. Har jag börjat med något så genomför jag det, men det kan ta onödigt lång tid! Pga en massa omvägar.


Nu sitter jag och planerar mitt liv in i detalj ända fram i maj. Vi är ibörjan på januari!!! Jag vet i princip hur mitt liv ser ut varje vecka ända fram i september. När jag inte vet mår jag dåligt. Just nu är det en hel del saker som jag vill förändra. ex stallplats. Men jag får inte tag på dom där jag skulle vilja ha honom och det stör mig. Det gör att jag kommer ligga och fundera på det i natt istället för att sova.=(

Allt inför Faunes resa till Tommy är inte klart. Ska han åka den 1 eller 3. Det stör mig. Samtidigt som det är lite nyttigt för mig för jag behöver lära mig att ta dagen mer som den kommer.=)


/Johanna


Av Johanna - 11 januari 2009 15:02

Det var som jag tyckte, alldeles för trånga! Där emot så passade en sadel som jag hade hemma bara för att prova den bommen. Den är inte till salu men nu vet jag i alla fall att det finns en roping sadel som passar Faune helt okej, Jag får helt enkelt leta vidare! Sen är det ju hur mycket pengar man har att lägga på en sadel. Det är nog pengar som är det stora problemet. Sadel finns nog men vad kostar den!?

Jaja fortsättning följer!=)


Min pålle fick mycket beröm idag när vi provade sadlar. Hon som hjälpte mig fick hoppa upp och han gick jätte fint! Hon berömde att han är så känslig och uppmärksam.=)


/Johanna

Av Johanna - 10 januari 2009 19:29

Att hitta rätt sadel är enligt mig bland det svåraste som finns. Sadeln jag har eller som jag nu precis sålt har en svängd bom. Men kanske lite för mycket svängd för min häst.? Osäker =s

Har ikväll provat 4 sadlar på min häst. Den som passade bäst är en billig sadel (i jämförelse med de andra) och den är jag inte ens intresserad av. Min osäkerhet nu beror på om det är så att sadlarna är för smala fram. Jag vill ju att Faune ska muskla sig bättre så frågan är kan han det i de här???

Ska få hjälp imorgon att kolla hur det känns när jag sitter i sadeln.

Det är väldigt fina sadlar så det skulle vara kul om någon passar så jag slipper fortsätta leta för jag gillar inte att leta! Vill även komma i gång och börja träna Faune. Dra saker mm.=)


/Johanna


Av Johanna - 9 januari 2009 11:42

Blää för töväder!!! En massa slask och glansis överallt!=(


Jag är glad att jag red häromdagen för nu lär det ta några dagar innan det blir rena vägar att rida på. Bambi på hal is tur är inte min favorit tur!=P


Idag kommer nog bli en lugn dag. Skulle behöva åka till apoteket då jag glömde det igår, men nu hoppas jag istället på att insulinet räcker till på måndag och att apoteket har det hemma.


/Johanna

Av Johanna - 8 januari 2009 21:31

Jahapp då har även denna dag gått. Kom hem för ca en halv timme sedan. Jag har haft en mamma/dotter makeup. Det var jättekul och verkligen utbildande även för mig. Mamman har en sjukdom som gjort att hon tappat allt hår, vilket gjorde det till en utmaning för mig att fixa en bra makeup till henne eftersom hon saknar ögonbryn och ögonfransar. Vanligtvis om hon någon gång sminkar sig så brukar hon använda svart kajal till ögon och ögonbryn. Jag bytte ut detta till en mörkbrun eyeliner till ögonen som då ska ge lite intryck av att vara ögonfransar och en "brunette" ögonbryns penna. Ögonbrynen blev kanonbra!=)

Hon provade även olika peruker som hon har hemma. Hon brukar aldrig använda dom, men vilken skillnad de gjorde på hennes ansiktsform! Den första var en mörkblond långhårig peruk. Den var inte hon. Hon såg mycket äldre ut än vad hon är i den. Den andra var mycket bättre. Mörkbrun halvlångt hår. Hon var jättefin i den, men jag måste säga att hon passar även utan hår! Jag är ju så van att se henne utan hår så det kändes konstigt med perukerna ibörjan. Jag sa till henne att skulle jag möta henne på stan med peruk skulle jag nog inte känna igen henne!


Efter deras makeup kom en annan mamma och hennes dotter och provade hudvårdsprodukter. Även de vill ha mamma/dotter makeup framöver.=) Jag har många mamma/dotter makeuper. Jag tycker det är väldigt bra att de får prova samtidigt för då ser dom att de kan använda samma makeupteknik bara mer eller mindra färg beroende på vad man eftersträvar för resultat.


/Johanna



Av Johanna - 7 januari 2009 20:56

Jaha då har man börjat jobba igen efter jul ledigheten.

Hade en stor "att ringa" hög som blev uppdelad i boka, följa upp och sälja. Följa upp högen blev störst och jag har betat av många av dom samtalen ikväll. Känns riktigt skönt och alla var jätte nöjda så då känns det ännu bättre.=) 

Det var några som handlade ikväll och några som det börjar ta slut hos som jag ska ringa till om någon månad igen.

En ny hudvårdsklass är bokad. Några makeuper blev också bokade.


Imorgon har jag en mamma/dotter makeup efter det en hudvårdsklass. Ska bli kul att komma ut och träffa nya människor! Alltid lika kul!

Nästa vecka ska jag ut på flera hudvårdsklasser. 5 Makeuper och 1 information som det ser ut just nu. Men det finns tider kvar, så det kanske blir mer jobb bokat.=)


Har även fått iväg ett mailerbjudande så jag hoppas att några nappar på det.


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards