Alla inlägg under januari 2009

Av Johanna - 20 januari 2009 16:39

Jag tycker att det är roligt att laga mat. Inte alltid men oftast!=P Men något som jag inte är duktig på är: följa recept. Jag har en massa kokböcker men jag har nog aldrig följt ett helt recept. När jag lagar mat så tittar jag i flera kokböcker och sen gör jag lite som jag själv tycker.=) Det brukar bli bra.=) Igår blev det en fiskgratäng som jag hittade på själv. Gratängsåsen bestod av lätt creme fraiche, trattkantareller och purjolök. Hade potatismos från dagen innan så det hade jag över och sen gratinerade jag det. Det blev faktiskt riktigt gott! Det är alltid lite spännande hur det smakar.=)


När jag bakar med jäst följer jag recept steg för steg. Annars händer det nog att jag ändrar en del. Jag minskar ofta ner på sockret när jag bakar ex bullar. Eller så följer jag recepten från kokboken som jag köpt på sjukhuset/diabetes.


Tycker lite synd om min pojkvän som kommer från en familj där man inte experimenterar med kryddor och smaker.=P Men han har nog vant sig vid det här laget och han äter alltid så det måste vara ett bra betyg.=) Han klagar dock om jag använt curry! Jag älskar curry på ex pizza med banan och ananas. Så jag får alltid göra en pizza till honom och en till mig.


/Johanna

Av Johanna - 20 januari 2009 12:53

Vaknar i morse och känner näe jag orkar inte gå upp så jag somnar om en timme. Går ut och sätter värme på bilen men lagom när jag ska åka börjar det ösregna!=( Sen övergår det till snö. Klär på mig för att åka till stallet men ångrar mig och ringer till M för att kolla om hon är hemma. Det är hon så vi bestämmer att jag inte behöver åka till stallet. Känns lite onödigt att åka 2 mil bara för att bära vatten i 5 minuter när hon är hemma och bara behöver gå ut genom dörren och till stallet.


Åker istället in till v-by för att handla och hämta foder. Egentligen var jag inte i något jätte behov att handla och inte hämta foder heller, men jag tänkte att om jag blir smittad av alla sjuklingar här så är det bra att ha det gjort. Men vilket träligt väglag! Jätte moddigt! Jag fick köra jätte långsamt och ändå fick jag lite sladd när jag mötte en bil och fick gå ut där det var riktigt moddigt! 33an var bättre. Passade på att åka och tanka. Nu är bensinen 1 krona dyrare än för en månad sedan!=( Tråkigt jag vill ha billig bensin! Och när det är under 10 kr så känns den hyfsat billig, nu är den dyr!


Besöket hos dietisten har gett resultat även på min inhandlingslista. Jag äter inte mycket mjukt bröd utan jag är väldigt förtjust i knäckebröd och det tyckte hon var bra. Men idag har jag inhadlat grova skorpor och grovt bröd till mig och annat bröd till pojkvännen. Vi känning så tycker hon att jag ska använda druvsocker, men jag tycker att det smakar blää för jag är så trött på det. Men även det åkte ner i vagnen idag, tänkte att jag får ge det ett försök. Mycket grönsaker, men det har vi alltid vanligtvis också. Bönor också! Det är något som jag kan sitta och äta framför tvn. Ex kidneybönor. Jätte gott!=) Till middag ska det bli en korvgryta med bönor idag.


Fick precis ett sms från M om att småvägarna ut till stallet är hemska, så hon rådde mig att stanna hemma så det får nog bli en hemma dag idag.


/Johanna

Av Johanna - 19 januari 2009 21:43

Var precis inne på min morbrors hemsida! Jag har skrivit om honom förut... han är amatörfotograf och jag som älskar att ta kort gillar verkligen hans sida! Därför vill jag tipsa er om att titta in där. Han finns med bland mina länkar!=)


/Johanna

Av Johanna - 19 januari 2009 20:42

Som jag skrev i torsdags så var jag ju hos dietisten. Då frågor hon mig: äter du aldrig gröt? Jo det händer säger jag men jag tycker det är så tråkigt att diska kastrullen så latheten gör att det inte blir så ofta. Men har du inte en mikro säger hon då. Jo det har jag ju... Men då så, gör gröten i mikron jätte enkelt och du slipper diska kastrullen! Min tanke då var gröt i mikron... usch! Men nyfiken som jag är var jag tvungen att prova... Super enkelt och jätte gott! Så nu sitter jag med en tallrik havregrynsgröt som inte tog mer  än 2-3 minuter att tillaga och jätte enkelt att diska! Ingen kastrull och ingen visp!=) Har blivit 4 tallrikar sen i torsdags. Det är ju gröt för ett helt år vanligtvis!=P


/Johanna

Av Johanna - 19 januari 2009 17:04

Idag har varit en seg dag. Var i stallet och fodrade imorse. Vår bal tog slut igår och han som kommer med balar till oss var upptagen igår så det blev till att köra ensilage i säckar här ifrån idag och sen blanda med hö från höskullen i stallet. Faune är ju dammallergiker så jag är inte så jätte glad åt att ge honom hö, men måste man så måste man. Det fungerar i alla fall bättre när de får äta det utomhus.


Det började snöa här igår vid 16 tiden. Nu är det några cm snö, kramsnö. För mig räcker det med att det är snö några dagar sen räcker det med vinter för mig, mitt vinter behov är fyllt.=P Och det har ju varit snö många dagar flera gånger redan, så nu vill jag ha vår!!!=)


Sen har jag lyssnat på radio, sett på tv och suttit vid datorn. Datorn har varit på hela tiden sen jag kom hem från stallet så titt som tätt så kollar jag av vad som händer: jag kollar min mail, kollar de bloggar som jag följer osv. Men de flesta jobbar så det händer inte så mycket. Jag har en lugn vecka, dåligt med bokningar.=( Mitt eget fel! Även nästa vecka är ganska lugn men det är inte över förens det är över så det finns möjlighet att det blir mer jobb än vad det verkar som just nu.=)


Alla här har influensa! Jätte kul eller inte! Jag vill inte bli sjuk!!! Där jag har hästen har de influensa och magsjuka! Bara massa sjuka överallt!


Imorgon kväll är jag bjuden på ett ljusparty, men jag vet inte om jag ska gå. Det finns inte en krona över att lägga på ljus så det känns lite dumt att gå. Jag älskar ljus men finns det inte pengar så finns det inte... Får se imorgon...


Nu ska jag fortsätta min sega dag på samma sätt som tidigare. Ska sätta mig och jobba lite senare. Har lite telefonjobb att utföra...


/Johanna

Av Johanna - 18 januari 2009 11:03

Idag blev det en ridtur!=) Mysigt!

Jag har en jättebra ridväg som passar nu på vintern, även på sommaren men eftersom han har så mycket vinterpäls så vill jag inte rida så länge och inte så hårt så han blir svettig. Det tar ca 30 min att rida den här vägen. Den går att rida runt och tar då ca 1 tim men ofast så vänder jag när traktorvägen tar slut och det blir skogsstig att rida på istället. När jag behöver träna på något och inte vill bli störd så rider jag fram och tillbaka på den här vägen. Det är en jättebra trav och galopp väg.


Idag så blev han ganska het när vi vände. Det är roligt då behöver jag inte göra någonting. Ingen travartrav då kan jag lova!!! Utan han är som en liten boll som bär sig jättefint.=)

Innan vi kom ut på grusvägen blev han fjantig... körde upp huvudet, frustade och var allmänt dum!=( Jag försöker få honom att tänka på annat genom att göra olika övningar men det skiter han totalt i.

Jag vet ju hur han fungerar och det är ganska komiskt att han alltid gör samma sak. Så fort han kommer ut på grusvägen försöker han sticka. Men eftersom det inte går så försöker han resa sig istället, när inte det fungerar då blir han som en boll igen och travar jätte samlat och sen lugnar han ner sig och så kan man rida på långa tyglar utan problem. Knasboll!!! Alltid samma sak. Det han blev fjantig av var att han hörde en cirkelsåg vid ett hus som är under renovering. Kan tillägga att jag försöker låta honom få vara i alla möjlig miljöer, så han brukar få stå och äta när L kör med vinkelslip precis bredvid, han har fått varit hemma här på gården när vi lägger i ensilage i tornet (då låter det mycket och det är traktorer som åker hela tiden), han var här när vi sprängde till ladugårdsbygget. Han får helt enkelt vara med om mycket så han borde inte vara fjantig när han hör en cirkelsåg. Men det är nog överskottsenergin pga för lite ridning och att det inte är hans trygga hem miljö.


/Johanna

Av Johanna - 17 januari 2009 19:27

Nu har jag suttit och fixat med bilder igen... Min pojkvän och hans familj håller på och bygger ladugård så jag har varit fotograf för att för eviga det hela! Men jag har inte haft någon speciell mapp för deras bilder, det har jag nu och där är alla inlagda nu.=)


Så här såg det ut innan de började bygga!


Bygget påbörjat!


I stort sett klart! Det har till kommit en del som ex en fodersilo mm men så här ser det ut.=)


Dom har kor i ladugården, men det är inte helt färdigt att börja mjölka än utan dom mjölkar alla kor i den gamla ladugården. Där är det 62 platser tror jag men dom har 110 mjölkande kor så det blir till att byta alla vid varje mjölkning för att alla ska bli mjölkade. Mycket extra jobb!!! Längtar tills mjölkgropen är färdig inkopplad! Det är slitigt för min pojkvän just nu och han är den enda som klarar av att mjölka för de andra har för ont i kroppen!


/Johanna










































Av Johanna - 17 januari 2009 17:43

Idag har det varit en lugn dag. Ringde till min stallvärd igår och då var allt klart hos hästarna, däremot var hon jätte sjuk. Hög feber och jätte förkyld!=( Allt var ju klart hos hästarna då men jag sa att jag skulle åka ut och ta morgonen idag. Satte ett alarm och somnade! Imorse så vaknade jag och låg i sängen och tänkte vad konstigt att det är så ljust. Det är nog bäst att jag tittar vad klockan är... 08.33 Hur??? Jo sätter man ett alarm men inte kryssar i att det ska gå igång på lördag och söndag ja då går det inte igång på en lördag! Jaja, jag var i alla fall extra populär/ efterlängtad hos hästarna när jag kom. Bar vatten, fodrade kraftfoder och sen bar det av hemåt igen.


Hemma började jag städa för jag skulle få besök vid kl 13.

När hon hade åkt var det dax att börja med middagen som idag bestod av älgfärsbiffar. Gott!!!=)

Satte mig sedan i soffan en stund (vid datorn). Sambon somnade på sängen, han skulle gå tidigt för att komma in tidigare och sova då. hihi så blev det inte. Hans mamma är super förkyld och han känner att han börjar bli dålig också! Tufft när man har ett jobb som man måste gå till 365 dagar om året morgon och kväll oavsett hur man mår!

Har diskat och plockat undan så nu är det "kvällsledigt" för mig. Jag tycker kvällar är tråkiga. Vet inte vad jag ska göra så jag sitter och slöar framför datorn och tvn samtidigt samt lyssnar på RIX fm. Jag är ju van att jobba kvällstid... blir så rastlös!


 Hittade en bild på min älskling som är tagen innan jag ägde honom. Vi ska upp och rida i ridhuset. Saknar ridhuset!


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards