Alla inlägg under februari 2009

Av Johanna - 7 februari 2009 16:10

Nu börjar vätskebristen visa sig.... Hjärnkapacitet NOLL!!!! Får verkligen anstränga mig för att fatta vad jag skriver och hela jag känns vinglig!!!


Pratade med "svärmor" alldeles nyss... tydligen har Mats blivit dålig. Verkar inte vara samma som jag har, men det känns ju inte alltför kul att höra att han ligger i sängen och är sjuk! Han som måste jobba morgon och kväll varje dag oavsett...! Han har ju gått och dragit på en förkylning länge nu... han behöver inte mer för han är så slutkörd!!! Om bara den där förbaskade ladugården kunde bli klar någon gång!!!! För tillfället har de nog drygt 115 kor som mjölkar men bara 62 platser.... Går den ekvationen ihop??? Ja om man byter i stort sett varenda ko i ladugården. Kul att känna känslan att: ja nu är jag färdig mjölkad (med denna omgång)... då släpper vi alla och binder upp nästa gäng istället! Innebär mycket extra jobb och lång tid i ladugården!


Näe nu mår jag verkligen blä och det är dags för mig att laga min härlig gorme måltid bestående av Fiskbullar och ris. 3e gången på 2 dagar!*jippi* Nu skulle mamma handla lite annan "snäll mot magen mat" innan hon började jobba så imorgon får jag förhoppningsvis något annat.


Blir jag inte bra imorgon är det doktorn som gäller... det som är surt är att jag åkt ifrån mina teststickor som jag behöver för att kunna kolla om jag har syror i kroppen och det jag har recept på har inte apoteket hemma. Diabetes hade stängt för helgen när jag upptäckte det vilket innebär att jag inte kan få recept på de stickorna som de har hemma förens på måndag i bästa fall.


om det står något konstigt så är det pga av min icke fungerande hjärna!


/Johanna

Av Johanna - 5 februari 2009 22:11

Jag hade egentligen inte tänkt skriva men.... Jag är så glad! Redan för flera år sen så pratade jag om roping och då sa Esko: Ja men vi kan ju ta hit Tommy och ha clinic här... men sen har det liksom runnit ut i sanden. Esko och A-C har ett medlemsforum och där har det varit rätt lugnt ett tag nu, men sen var det en tjej som skrev lite så jag hängde på och berättade om Faunes och mina mål samt att Faune ska till Tommy. Mitt inlägg drog igång en roping disskution som nu resulterat i att det kommer bli en roping clinic framöver!=) Jag blev ju så glad när jag märkte responsen från personer som jag inte trodde var intresserade, så jag skrev direkt till Tommy (inte bara av den anledningen utan det fick bli den avslutande biten i mejlet)! Så han får väl låtsas bli förvånad när Esko ringer.=P Näe skämt å sido. Känns väldigt skönt att jag inte kommer vara så ensam framöver... en av dom som ska vara med har tränat för Tommy tidigare och hon har även tävlat. Det ska bli så kul!!!!=)


Skulle egentligen åka hem till Vimmerby imorgon men det blir att stanna hemma i Gryt tills på lördag tror jag. Min mage är inte helt okej än och med tanke på att vi bara har ute dass så tror jag  att jag föredrar att stanna hemma hos mamma och pappa som har toalett! Skulle ju egentligen har varit i Norrköping ikväll och lyssnat på ett föredrag: Att leva med insulinpump, men kände inte riktigt för att sitta i en bil i en timme till Norrköping med diarré! Jag är ofta magsjuk och det är ärligt talat bättre än detta... spyhinken kan man ju i alla fall ha med sig! Jaja jag är på bättringsväg och jag har bestämt att jag ska vara helt frisk imorgon bitti när jag vaknar!;)


/Johanna

Av Johanna - 5 februari 2009 09:28

Igår var en riktigt bra dag arbetsmässigt! Sammanlagt träffade jag 7 kvinnor. Först var jag i Norrköping och hade makeup med en tjej i min ålder, när hon var klar kom 3 av hennes kompisar förbi och provade hudvården.


Igår kväll var jag i Valdemarsvik hos en gammal klasskamrat och jobbade. Först tog vi hennes makeup och sen var det mening att 4 kompisar till henne skulle komma och prova hudvården. Men en hade glömt bort och en hade blivit sjuk så efter hennes makeup hade jag hudvård med 2 kvinnor. De blev jätte nöjda och det blev jag med! Hade det inte varit så att jag måste köpa in nya produkter och har en del annat att betala så hade gårdagens försäljning nästan varit Faunes vistelse hos Tommy i maj.=)


Idag känner jag mig hängig så det kommer bli en dag i soffan eller sängen... Min bil ska vara fixad, men de måste starta den och kolla att allt är tätt.*hoppas*


/Johanna

Av Johanna - 3 februari 2009 19:03

Idag när jag var på väg hem till Gryt höll det på att bli en rejäl krock! Det var inte långt ifrån att min lillebror hade sluppit laga mitt avgassystem imorgon... det hade nog fått bli en ny bil om jag haft otur!


De har byggt om E22an så det har blivit vajerräcke och 100 km/h istället för 90 km/h. I alla fall precis innan vajerräcket börjar så svänger det ut en taxibuss (med skolbarn) framför mig, det var inget problem eftersom det blev 2 filigt och 100 istället för 90, så jag går ut i omkörningsfilen men kommer inte särskilt långt utan både jag och taxibussen får väja för 2 svarta sopsäckar! En i varje fil... taxibussen fick väja mot vägkanten medans jag får ta mig mellan säcken i min fil och vajerräcket! Så långt är det lugnt. Jag har ju fortfarande mycket högre hastighet än taxibussen så jag tänker jag fortsätter väl min påbörjade omkörning eftersom jag ligger i den filen.... Skulle jag inte gjort! En bit längre fram ligger ytterligare en säck! Antagligen var jag precis i taxichaufförens döda vinkel för helt plötsligt så ser jag hur taxibussen börjar blinka vänster! Vänster där är ju jag!!!! Som tur var så ser han mig i sista sekund och lägger gasen i botten medans jag står på bromsen! Däcken skrek!  Allt gick bra men det var j-vligt nära!!! Det saknas dubbar i mina däck! De måste åkt bort när jag bromsade!


/Johanna

Av Johanna - 3 februari 2009 11:30

hihi hade skrivit ett jätte långt inlägg men ångrade mig sen... jag behövde nog helt enkelt bara skriva ner mina tankar och sen var det bra... Förut skrev jag dagbok dagligen bara för att få bort alla jobbiga tankar och sedan få den härliga känslan av att jag gett bort det jobbiga till dagboken. Kanske ska börja med det igen..?


Det är bara att inse att vissa dagar är det bättre att skippa ridningen... idag var en sån dag för mig. Jag var på bra humör när jag kom till stallet men av olika anledningar ändrades mitt humör snabbt. Hihi jag får väl skylla på mitt röda hår!=P

Jag hämtade Faune från hagen och band upp honom. Då var jag fortfarande inställd på att rida men som sagt vissa saker ändrade mitt humör så när hästarna hade fått vatten så släppte jag ut Faune igen och åkte hem.


Jag får leva på den sköna känslan att vi har haft 2 rikigt bra ridturer de senaste dagarna och hoppas på att jag kan fortsätta rida kontinuerligt när jag kommer tillbaka från Gryt på fredag.


/Johanna

Av Johanna - 2 februari 2009 17:20

Dagen har flytit på jättebra! Jag hade räknat med en hel dag i ladugården men det blev en halv dag (lite drygt). Vid halv två var de här ifrån och då hade vi vaccinerat 330-340 djur! Djuren är utspridda i lösdrift, uppbundna, spaltbox och djupströbädd. Det var en kviga som fick panik och sprang som en galning i lösdriften. Den kvigan kommer nog inte bli gammal då man inte vill ha ut en sån på bete... hon drar med hela flocken och det vill man inte! Sen var den en köttraskviga som gjorde ett snyggt språng över en av grindarna i lösdriften! Hade inte en aning om att vi har hoppkor!=P De tyckte vi skulle satsa på kohoppning!;) De lite större tjurarna var lite småsura när de blev stuckna så de vände upp mot veterinären men gjorde inget! De allra största tjurarna gick inte veterinären in till och det bör man nog inte göra, enda gången vi går in där är när slaktbilen kommer! Tjurladugården där vi bara har uppbundna tjurar var nog den jobbigaste tror jag. Tjurar är ju ganska sparkbenägna så för att skydda veterinären fick vi använda en skiva som han kunde stå bakom.


Eftersom vi blev klara så tidigt och jag hade frågat Mats mamma om vi fick äta där så kunde jag åka och rida på em!=) Det gick jättebra! Vi red på samma ställe som igår men med lite högra krav. Faune protesterade lite mot de högre kraven med småstegrande då och då. Hans försök att stegra är inget som jag bryr mig om utan jag fortsätter rida som om jag inte märkt att han försöker stegra. Vet inte om det är rätt, men jag tycker det fungerar... det blir i alla fall inte värre! Idag red vi en sväng längre in i skogen och vände där vägen tar slut. Sen galopperade vi en bit hemåt och sen trav och slutligen gick vi in på ängen igen och fortsatte träna på volten.=) Kom precis på att jag glömde smörja hans bakkotor med arnika. Jag har smörjt honom efter vi har ridit och benen har varit torra och fina!

hmmm hoppas att de inte är svullna imorgon när jag kommer och ska rida!


/Johanna

Av Johanna - 1 februari 2009 14:43

Solen skiner och allt är underbart! Jag och Faune var ute en sväng förut och tränade på volten i skritt. Han gick jättefint och ibland kände jag verkligen hur jag åkte upp "flera våningar" när han höjde ryggen!=) Det var helt fantastiskt att vara ute, solen sken och det är sån härlig vårsol som verkligen värmer och fåglarna har kvittrat helt underbart fint! Jag mår så bra när det är såna här dagar!!!!=)

När vi kom tillbaka från ridturen så hade jag förberett med en hink och mitt lasso. Det var länge sedan jag kastade lasso från Faune (3-4 mån) så igår kastade jag lasso på en säck under tiden som han stod och åt och idag kastade jag från hans rygg. Fungerade hur bra som helst så jag passade på att springa in och hämta mitt däck så vi drog omkring på det också. Faune brukar aldrig bry sig om att dra saker bakom sig men däremot om vi drar något när han backar så att det liksom följer efter honom då tycker han att det är lite läskigt, men även det gick hur bra som helst!=) Det enda han tyckte var lite läskigt var när vi stod stilla och jag drog däcket närmare och närmare så det till slut låg precis framför honom... då sänkte han huvudet mot däcket och frustade lite. Inget värre!


Tillbaka hemma så gick jag upp till Mats föräldrar för Mats var där. Blev kvar där i ca 1½ timme men fick springa ner och hämta insulinet så vi kunde fika där idag igen... Där efter följde jag med Mats och hans pappa ut... tog fram lassot igen och kastade ännu mer! Lasso är kul!!!

Sen gick jag in i lagårn till de andra och där blev jag kvar och nu sitter jag inne i huset och luktar som en hel lagård!=P Satte mig faktiskt i nya kontoret i lagårn och tittade på kossorna när de gick omkring ett tag. Det nya kontoret är en våning upp med utsikt ut över hela lösdriften... väldigt rofyllt att sitta där.=)


Har upptäckt ett problem... jag hoppas ju på att jag ska klara av att mjölka då och då när mjölkgropen är igång men nu gick jag omkring i den och golvet där i sviktar lite för att vara ergonomiskt, men jag som är överrörlig och har problem med mina knän fick ont på en gång... knäna böjs åt fel håll när jag går där i och golvet sviktar.=( Jag som tjatat till mig det där golvet! Eller inte just det, men ett höj och sänkbart eftersom vi är i ganska olika längd... Hoppas det blir bättre, för jag vill mjölka!!! Är bland det roligaste som finns, men det slår inte lassokastning!=P


/Johanna



Ovido - Quiz & Flashcards