Alla inlägg den 24 februari 2009

Av Johanna - 24 februari 2009 22:14

Nu har jag sett dokumentärfilmen Den vackraste ön! Den var jättebra, verkligen jättefin!=) Jag hoppas verkligen att den får upp ögonen på människor!

Den utgår från min släkting Pelle. Pelle har varit ett stort stöd för mig under min skoltid... Jag är väldigt intresserad av skärgården och dess historia och Pelle vet massor och har mycket material så han har hjälpt mig med både fakta och bilder till skolarbeten från mellanstadiet tills jag slutade gymnasiet. På gymnasiet gjorde jag ett bildarbete om Skärgårdsjordbruk från förr till nu och där fick jag tillgång till alla hans bilder från förr som han använder i sina böcker Kråkmaröborna. Vid ett tillfälle gjorde jag ett arbete om Gruvblomstret vid Fångögruva även då fick jag mycket hjälp av Pelle.

Pelle sitter inne med en stor kunskap om historia och jag är väldigt glad att mycket av den nu är dokumenterad genom all filmtid som Peter Gerdehag lagt ner och alla böcker som Pelle skrivit. Även om det bara är en liten del som visas i filmen så finns ju allt film material sparat och eventuellt kommer det bli ytterligare en film av det...

Så jag rekommenderar er verkligen att titta på den när den kommer på tv! Som jag skrev tidigare... preliminärt 12 april.

Bäst av allt.... Jag slapp vara med!!!=)


/Johanna

Av Johanna - 24 februari 2009 16:21

Känns inte som om jag gjort annat än ätit idag! Först frukost. Sen åkte jag till stallet, en timme senare så satt jag hemma vid svärmors matbord och proppade i mig 2 semlor! En och en halv timme efter det åt jag tacos. Vid 15-tiden var jag hemma i Gryt och då var det fika med mamma! Jag rullar snart fram!=P


Har fått veta att preliminär datum för visningen av filmen om skärgården är

den 12 april.=) 

Får berätta mer om den när jag sett den ikväll!=)


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards