Alla inlägg under februari 2009

Av Johanna - 14 februari 2009 17:30

Åhh så härligt det har varit ute idag! Ännu härligare hade det varit om jag hade fått rida! Min nacke har värkt sen igår och den har hållit mig vaken en stor del av natten och värkte ännu värre idag. Efter ett samtal med mamma bestämde jag mig för att ta värktablett. Jag hade så ont att jag inte kunde ha persiennerna uppe eftersom solen lyste och jag blir ljuskänslig av värken. När tabletten börjat värka så passade jag på att gå ut en stund med kameran. Men jag är väldigt kräsen och blev inte nöjd med någon bild! Visst solen lyste fint, men här har det inte snöat så mycket så det finns ingen snö i träden och då tycker inte jag att bilderna blir bra.

Nackdelen med att ta värktablett är att jag känner mig full, så en stor del av dagen har jag gått runt och känt det som om jag hade hällt i mig en hel vinflaska själv om inte lite mer...

Min nacke har alltså resulterat i att jag inte fått träffa min älskling Faune idag på alla hjärtans dag! Hoppas han känner att jag tänker på honom!

Nu hoppas jag på en minst lika härlig dag imorgon och att jag får träffa Faune och att Mats och jag kan ta en tur ut på isen! Åhhh synd att det är snö på isen annars hade jag velat åka skridskor!


Kram till er alla på Alla hjärtans dag!


/Johanna

Av Johanna - 14 februari 2009 09:51

Igår berättade Malin en rolig grej... Malin rider en av hästarna i det stallet där hon har sina hästar inhyrda. I alla fall så väntade hon på att någon skulle komma men personen var försenad så hon satte upp Mille på hästryggen istället. Mille är 4½ år nu. Så i ca en halvtimmes tid red Mille runt i ridhuset alldeles själv.=) Han var jätte duktig och verkligen provade sig fram. Malin sa ingenting utan Mille måste ha studerat henne när hon rider för han svängde med hjälp av neckreining. Han höll fram handen när han ville att hästen skulle gå framåt osv. Men han skrämde Malin en gång när han skulle svänga för han var inte så försiktig utan Malin stod där och tänkte nej hon kommer göra en Rollback, han kommer åka av! Vilket hästen också gjorde (en reininghäst) men Mille satt kvar och tittar överlycklig på Malin och säger hon svängde på en gång! Han var ju van vid att det tog ett tag innan hon svängde för hon fattade inte alltid att det var det Mille ville...

Mille missade även att släppa trycket från tyglarna så istället för att bara svänga lite så gick hästen runt ett helt varv, men han kämpade vidare tills han kom dit han tänkt sig.=)


Mille har ju alltid varit med Malin i stallet och han har en shettis som han brukar rida på, men han har aldrig ridit själv på det sättet tidigare! Malin var jätte stolt och det förstår jag! Önskar att jag hade varit med och sett det!


/Johanna

Av Johanna - 13 februari 2009 17:54

Kom precis på att det är fredagen den 13e... Det är egentligen en turdag för mig och många andra! Företaget som jag köper in mina produkter ifrån startades fredagen den 13e och därför är det en turdag!

Vet inte om jag har haft någon större tur idag mer än att det har varit vackert väder eller förresten nu när jag tänker efter så fick jag ju faktiskt träffa Malin och Mille! Då måste det ju vara en turdag! Jag har inte träffat Mille på jätte många månader!!! Jag har faktiskt inte träffat honom sedan HC i slutet på juni eller var han verkligen med där?! Mille är ialla fall världens underbaraste! Malin fick honom i augusti samma år som vi tog studenten (-04). (Malin och jag har gått på samma gymnasium fast olika inriktningar.) I september -04 träffade Mats & jag Malin & Johan på en auktion, då var ju Mille bara någon månad. Då sa Johan till mig: Du kan väl komma och umgås med Malin på dagarna om du inte har något annat för dig... Ja kanske det sa jag. Sen blev det inte mer av det. I oktober ringer Mats mobil men han hade glömt den inne hos sina föräldrar så jag svarade. Där fick jag prata med  en Malin som var jätte glad och frågar om jag vill komma och rida... Jag kopplade verkligen inte vilken Malin det var för jag kunde inte fatta varför den här Malin skulle ringa på Mats mobil och fråga efter mig. Efter ett antal minuter började jag fatta vem det var jag pratade med. Kommer inte ihåg om jag åkte dit den dagen eller dagen därpå... men i alla fall från och med det samtalet så umgicks jag och Malin i stort sett dagligen! Hästen som hon undrade om jag ville komma och rida var Ofeigur som sedan blev min foderhäst. När jag "sa upp" honom så började jag ju rida Faune och sen hade jag honom som min i 1½ år innan jag köpte honom av Malin. Vad jag vill säga med den här texten är att jag har funnits med i stort sett dagligen i 2½ år av Milles uppväxt! Jag har passat honom, matat honom, bytt blöjor, sövt honom, tillrätta visat honom och ÄLSKAT honom med hela mitt hjärta. Jag känner mig inte mogen att skaffa barn för det är så mycket som måste ordnas innan vi kan skaffa barn, men tack vare Mille så har jag nästan haft ett eget barn.

För någon vecka sen satt Malin och jag och "pratade" på internet... vi pratade gamla minne och tårarna bara rann på mig. Både av lycka för allt vi upplevt tillsammans och av sorg för att vi inte umgås så mycket längre!

Så att få träffa dom idag måste innebära att det är en turdag!=)


/Johanna

Av Johanna - 13 februari 2009 17:15

Jag sitter här och funderar... Jag funderar på varför jag bryr mig så mycket om vad andra tycker och tänker om mig. Det är inte så att det har hänt något som gör att jag funderar på det, utan det var bara något som dök upp i tankarna...


Jag läste ett citat på C&RRs hemsida: Var dig själv, det finns redan så många andra!

Jag gillar den tanken! Tänk vad tråkigt om alla var precis likadana!


/Johanna

Av Johanna - 13 februari 2009 13:11

Varför var det inte sånt här väder när jag red i förmiddags??? Solen skiner!*underbart*

I förmiddags blev det en ridtur igen. Hoppade ju ridturen igår eftersom det snöar och jag ville inte blöta ner Faune för då kan jag ju inte lägga på täcket igen...

I alla fall så det blev det vår vanliga runda i dag också. Men med lite omväxling för jag tog skritturen på skogsvägen innan jag började på volten... vanligtvis går vi på volten ett tag och sedan tar vi en tur på skogsvägen och sen lite jobb på volten igen.

Det känns bättre och bättre för varje dag som går.=)


Har varit en sväng in till Vimmerby och skickat iväg några produkter till kunder.


När jag satt här och skrev så ringde min telefon och min kompis Malin och hennes son kom förbi. Vi har pratat och tittat på bilder.=) Så nu är klockan 14.30 och jag avslutar mitt blogg inlägg.=)


/Johanna



Av Johanna - 12 februari 2009 10:24

Jag sitter här och drömmer mig till Jämtland!

Varje sommar när jag och min lillebror var små följde vi med mormor och morfar till mormors barndoms hem i Jämtland. Åhh vad jag älskade dom veckorna och vad kul vi hade!!! Vi åkte runt på olika evenemang och det var massor med barn i samma ålder i husen i närheten så vi lekte och badade och hade jätte kul! Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var väldigt häftig känsla att bada och sen titta upp mot fjällen och se snön på topparna.


Vi har även varit uppe något påsklov med mamma och pappa och andra släktingar. Det var ju stor skillnad i och med all snö.


När jag slutade gymnasiet så började jag och mormor en tradition som innebär att hon och jag åker till Jämtland en vecka varje höst!:) Så nu har vi varit uppe 5 höstar i rad. Var även uppe en vecka en sommar för några år sen. Då var vi många för vi firade att mormor och morfar skulle varit gifta i 50 år genom att äta på det stället där dom hade sin bröllopsmiddag!

I höstas så var vi uppe i september. Det var ungefär som vanligt. Vi hjälper till med det som behövs, åker runt lite, plockar lingon för det tycker mormor om och bara är! Det här med att plocka lingon är lite spännande, för det passerar björnar då och då så vi brukar se hur björnen har varit och ätit bär för den spiller så mycket när den använder sina ramar. I år var det även en massa björnskitar där vi gick.

Mormor plockar lingon! Jag plockade blåbär för det tycker jag är mycket godare och i år fanns det jätte mycket stora och fina blåbär!


En dag så passade vi på att gå ner till sjön och kokade riktigt kaffe över eld!*mysigt* Det var den finaste dagen av alla dagarna vi var där så vi valde verkligen rätt dag.

Här kokar vi kaffe över elden!

(Det sägs att om man åker med bilen till andra sidan sjön som ni kan se och sätter sig och väntar så ser man garanterat björn! Det vill jag! Jag är väldigt facinerad av våra stora rovdjur!)


Dagen därpå bad jag att vi skulle åka en tur så det gjorde vi. Vi besökte Skärvångens Bymejeri (www.bymejeriet.se) och åkte sen upp mot Valsjöbyn och småvägarna i skogen där omkring. Tyvärr var det inte riktigt lika fint väder som dagen innan men det var ändå fint!

Ett vattenfall en bit utanför Valsjöbyn!


Det sista vi gör innan vi åker hemåt igen är bakar Tjockhambröd! Det är som mjukt tunnbröd som vi gör i källaren där de har en riktig vedeldad bakugn!

Här bakas det för fullt!


/Johanna




















Av Johanna - 12 februari 2009 09:14

Jag känner mig konstig! Nervös och orolig. Vet inte varför... Kanske är rastlös.

Skulle nog verkligen behöva göra något men denna dag är det meningen att jag ska vara hemma hela dagen. Jag skulle verkligen vilja rida men jag vill inte ta av Faune täcket för då blir han blöt eftersom det snöar, så ridningen får vänta tills imorgon.

Nacken värker och allt känns bläää!


Jag känner en bubblande pirrande känsla i hela kroppen och den stör mig!


/Johanna

Av Johanna - 11 februari 2009 16:53

Nu känner jag mig nöjd! Har bakat bröd som jag tänkt göra hur länge som helst. Blev även sugen på något gott så det blev en sats med chokladbollar också. Provade att använda sötningsmedel i dom, det var helt okej!

Har även hunnit med att hämta potatis i matkällaren och burit in mer ved. Sen tog jag mig i kragen och har börjat förbereda inför deklarationen. Är man egen företagare så är det ju lite att förbereda innan allt ska in till revisorn.

Nu sitter jag och äter soppa och nybakat bröd.*gott*


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards