Alla inlägg under februari 2009

Av Johanna - 11 februari 2009 11:42

Nu när jag tittar ut så ser jag att det börjar falla lite snö... Tråkigt måste jag säga för jag vill verkligen ha vår och varmt nu! Jag vill ut och rida långa turer ute i skogen och inte behöva bry mig om Faune blir svettig eller inte.


Jag red nu på förmiddagen igen och det gick jättebra idag också! Red hela passet utan stigbyglar och det var väldigt givande. Han jobbar på jättebra och är väldigt lyhörd och känslig. Det är häftigt att känna hur han mjuknar och börjar jobba... Ibörjan på varenda pass är han låst i bogarna men med lite serpentiner och andra mjukgörande övningar lossnar det och vi kan börja jobba på den uppbyggande ridningen.=)


/Johanna

Av Johanna - 10 februari 2009 20:59

Har precis tittat på Bygglov... åhhh vad jag vill att dom ska komma hit! Vi har sagt så många gånger att vi ska anmäla att vi vill att dom ska komma, men det blir aldrig av...

Det avsnittet som var idag kunde varit hemma hos oss! Här har jag fått höra i 4 år att bara ladugården är klar ska vi bygga iordning huset. Mmmm skulle ju vara kul och bra!:) Nu är ju snart ladugården klar så vi får väl se om dom håller det dom säger. Tänk vad härligt att ha dusch å toalett och ett sovrum! Så Mats slipper gå hem till sina föräldrar varje dag och tänk vad härligt att slippa bli osams om hur länge den andra får se på tv på kvällarna. Det är nog mest jag som blir sur angående tvn för Mats somnar oavsett tv är på eller ej.


Men 1 rum och kök utan toalett är faktiskt helt okej. Jag mår mycket bättre nu när vi har vårt eget hus. Det är något helt annat än att vara inneboende som vi var tidigare. Det var okej att bo hos Mats föräldrar men det blir ganska jobbigt i längden, man kan inte bjuda hem vänner, äta den middag man vill ha just den dagen, lyssna på musik så högt man vill osv.


/Johanna

Av Johanna - 10 februari 2009 18:28

Vad gjorde jag innan jag upptäckte Back on Track?! Svaret är: knaprade tabletter!

Jag måste ha gjort något idag som min kropp protesterar emot. Har fått jätte ont i ryggen! Men nu har jag snott pojkvännens Back on Track ryggbälte! Det hjälper faktiskt.=) När jag är stilla värker det inte alls, det värker lite när jag rör mig men inte i närheten av den värk som var innan bältet kom på.=)


Skulle sätta mig och göra lite "telefonjobb" ikväll men känner ingen motivation alls. Har ringt 2 samtal hitills.

Sitter och funderar på  om jag ska ha något speciellt erbjudande för mina kunder på Alla hjärtans dag. Funderar vidare...


Näe nu får jag ta mig i kragen och ringa. Jag vill ju kunna lämna Faune till Tommy, men i den här farten kommer det inte gå....


...

Av Johanna - 10 februari 2009 12:03

Precis hemkommen från en härlig ridtur men jag saknar solen. Faune gick jätte bra men det var tyngre att gå i snön än vad jag tänkt mig så han var svettig när vi kom tillbaka.=( Inte bra när han går ute i kylan. Får tänka på det framöver. Nu hann han visserligen torka innan jag släppte ut honom.


Nu ska jag snart åka till V-by och handla. Det verkar ju som om det ska bli en massa snö de närmaste dagarna så jag passar på att åka nu.

Av Johanna - 9 februari 2009 18:20

Jag har varit saknad! Idag när jag kom till stallet var det en viss häst som blev jätte glad!=)

Tog ut honom och gav honom mineraler mm sen gick vi in i hagen igen. Men jag släppte honom inte direkt utan ledde honom till badkaret och släppte honom där i hopp om att han skulle dricka lite. Medans han drack gick jag bort en bit och ställde mig. Ville kolla om han tänkte komma tillbaka till mig eller gå till de andra som stod och åt... Han kom till mig!=) Sen stod vi där och myste. Faune är ingen mys häst i vanliga fall. Efter en kort stund kom hans bästis Karisma så då hade jag 2 hästar som skulle bli klappade för att vara nöjda... Sen kom Karisma på att hon var törstig men hon var snart tillbaka och ville ha mer mys... Hon var dock inte kvar så länge för när jag upptäckte att hon fått en hovspricka och ville kolla närmare på den så gick hon. Kors i taket men Faune stannade faktiskt hos mig! När jag berättade detta för M så sa hon VA?! Vanligtvis så gör de allt tillsammans. De dricker ur samma hink och skulle det vara så att Karisma druckit klart före Faune så följer han med henne när hon går även fast han kunde stått och druckit längre. Men inte idag. Jag vann över Karisma!!!=) Vi stod säkert i 20 minuter och bara myste...=)

Jag ÄLSKAR min häst!


/Johanna


Av Johanna - 9 februari 2009 09:26

Nu bär det snart av mot Vimmerby. Känns lite vemodigt nu när jag vant mig vid att ha familjen runt omkring mig hela tiden. Jag kommer antagligen få bo ensam i lillstugan ganska många dagar. Mats mår inte alls bra och jag med min diabetes bör helst inte bli sjuk igen...


Längtar efter Faune! Det var ju meningen att jag skulle vara borta från tisdag em till fredag fm, så det hade ju bara blivit onsdag och torsdag som jag inte träffade honom, nu blev det 5 dagar som jag var borta istället för 2.


Det är kallt och halt ute... Känns inte så jätte kul för den hemska upplevelsen när jag åkte hem hit sitter kvar. Gjorde en omkörning av en personbil när jag åkte in till Norrköping i onsdags, snacka om att hjärtat bankade! Det är bara de 2 senaste åren som jag kunnat åka bil utan att sitta som en stelpinne och hålla koll på allt. Ibörjan efter krocken som resulterade i min nackskada var jag livrädd när jag åkte bil. Jag var tvungen att ha koll på allt, sitta fram och jag skrek ett antal gånger när det kom bilar från sidan som jag inte trodde skulle stanna. Det blev bättre när jag fick mitt körkort och kunde köra själv.


/Johanna

Av Johanna - 8 februari 2009 19:26

Jag längtar verkligen till sommaren och alla tävlingar! Atmosfären, träffa vänner, fina hästar och roliga och spännande tävlingar!

Team Just for fun!  High Chaparral sommaren-06

Sena men roliga kvällar!

I somras satt jag till efter kl 01.00 på natten och tittade på team sorting. Det här kortet är inte taget så sent utan straxt efter kl 20 på High Chaparral sommaren -06

Även detta HC sommaren -06.

Sand överallt och varmt!!! Det är mitt första minne av HC tävlingen!=P Tyvärr har vädret inte varit riktigt lika bra de senaste åren... Hoppas på soligt men inte för varmt detta år! Det blir som en gryta uppe vid arenan när det är för varmt. Lagom är bäst!=)

Umgås med vänner!

och ha skoj!!!!


/Johanna













Av Johanna - 8 februari 2009 14:36

Äntligen mår jag bättre!=) Där emot ligger Mats i 40 graders feber + magsjuka! Jag som ska åka dit imorgon. Jag måste till Faune annars hade jag lika gärna kunnat stanna här hemma. Tur att vi har vår egen stuga och att han kan bo hemma hos sina föräldrar tills han är frisk. Jag vill inte få hans baciller!!!!! Nu har jag varit sjuk för minst ett år framåt!;)


Jag har alltid skött andras hästar och sagt till mig själv att om jag någon gång skaffar häst så ska jag sköta den själv så mycket som möjligt! Jag tycker att M & L får sköta Faune tillräckligt mycket bara de dagarna som jag är iväg och jobbar på annan ort.

Vi ligger efter i vårat träningsprogram och jag mår inte bra av allt soffliggande som blir när man är sjuk. Jag måste röra på mig för nu börjar min nacke protestera...


Nu är det fika dags för mig. Håller fortfarande min äta ofta och lite diet...


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards