Alla inlägg under april 2009

Av Johanna - 10 april 2009 19:46

Ja idag har varit en konstig dag. Den har varit allt ifrån jättebra till hemsk. Jag skrev ett långt inlägg förut om mitt liv men det låg bara ute i max 10 minuter innan jag tog bort det. Jag var jätte ledsen just då och behövde skriva av mig... Vet inte om någon av er kanske hann läsa det men jag hoppas inte det, eller det kvittar egentligen.... Det är så mitt liv ser ut och har gjort...


På eftermiddagen så gjorde vi en fikakorg och tog med oss den och tårtan och gick ner till pappa, lillebror och grannen som håller på och gör plintar till en brygga. Där satte vi oss i soffan på bryggan och fikade. Mysigt men lite kallt för det var skugga just där vi satt. Sen fixade vi lite i trädgården. Jag gick med en busksax och klippte lite slånbär och andra buskar som vill komma upp, får se om min nacke säger nåt om det eller om det gick bra denna gång. Hoppas på det sista.


Ikväll har vi grillat och vår granne Roger kom och åt med oss eftersom han är ensam här ute just nu och dom skulle fortsätta jobba efter maten och på det sättet så slapp ju han laga mat.=) Trevligt att prata lite med honom.=)


Nu börjar det skymma lite och jag sitter och tittar ut på åkern för att se om jag kan få syn på nåt rådjur.=) När jag var mindre så tillbringade jag hela kvällarna i skogen och studerade dom vilda djuren. Riktigt intressant och roligt. Synd att jag inte klarar av att skjuta med min nacke... Även det är nåt som jag har fått gett upp pga min nacke = mitt jaktintresse.=(

Har allt det teoretiska och har skjutit upp en gång men jag klarade det inte den gången. Var så nervös! Men när vi stod efteråt så vände sig båda jaktprovskontrollanterna till mig och sa: Dig tror vi på, du är den som kommit längst! Det behövde jag höra med mitt dåliga självförtroende.=) Ett litet tillägg, jag hade redan min nackskada då och det var en av dom som vi krockade med.=(

 Första gången jag höll i en hagelbössa var på Helgesbo skogsbruksskola första året på gymnasiet. Vi fick prova på och skjuta lerduvor. Jag träffade båda mina duvor!=) Efteråt kom deras lärare fram till mig och sa: Du har skjutit en hel del va? Blyg som jag är säger jag, ja lite grann. Det syntes säger han då. Jag hade aldrig skjutit lerduvor eller hagelbössa för den delen. Däremot en massa luftgevär. Men det är ju absolut inte samma sak. Men det känns så naturligt på nåt sätt, med lerduvorna alltså.

För några år sen när jag var och jobbade så säger en av mina gäster. Du har jägarexamen va? Nej säger jag bara det teoretiska. Då läser hon och hennes kompis jägarexamen och jag skrev mitt högviltsprov för deras lärare och tydligen så har han skrytit om mig inför dom bara för jag hade alla rätt. Vi hann inte läsa högviltet på skolan när jag läste jakt och viltvård utan när dom nya reglerna kom så såg jag till att skriva högviltet så jag har det ifall att jag någon gång i framtiden får för mig att skjuta upp igen. Nu skriver man både grundprov och högvilt i samma prov.

Så helt klart är det så att jakt borde vara en del av mitt liv.... Jag lever på hoppet.;)


/Johanna





Av Johanna - 10 april 2009 10:34

Japp idag skiner solen, dock blåser det lite så det är inte jättevarmt men ändå helt okej.=) Ikväll blir det grillpremiär för mig!!!=)


Mina grannar i väggen väckte mig vid kl 05.20 imorse och jag kunde inte somna om just då så jag satte mig och gjorde det sista i min bokföring. Mycket bokföring på senaste tiden, men nu är det hel klart tills det kommer nya verifikationer att lägga in. La mig igen vid kl 06.40 och vaknade när mamma kom och väckte mig strax innan kl 09. 

Hör att grannarna är igång även nu... dumma råttor som springer i väggarna och åker kana på mitt tak.=( jaja vanligtvis vaknar jag inte av dom men första natten när jag varit hemifrån länge så brukar dom nästan alltid väcka mig. Så länge dom är i väggen gör det mig ingenting. Fladdermössen är nästan jobbigare (dom låter mer när dom tar sig fram i väggarna) eller när dom fått ungar för dom piper som bara den.=(


Jag har kastat lasso nu på förmiddagen.=) Jag har ju knappt hållt i lassot på flera månader så jag känner mig lite ringrostig.;) Men jag har ju helgen på mig att träna för fullt. Brukar bli många kast när jag är här hemma. Här har jag även en trädummy som jag byggt.


Jag sitter i mitt rum i vår "Övre Bod" och än så länge är ju träden kala så jag ser havet jätte tydligt.=) Det gör jag inte när bladen kommer.

Det finns mycket att göra här men jag vet inte hur mycket jag vågar... Vill ju inte få ont i nacken. Vi har mycket jobb som behöver göras med motorsåg och jag är egentligen den enda som kan det eller min bror kan ju lära sig.... Pappa klarar inte riktigt av det längre... Han har ju Parkinson.

Jag tycker att det är jättekul med motorsåg och röjsåg och sånt. Men det är ju ganska påfrestande på kroppen och inte minst nacken...=(

Men lite sånt jobb ska det nog kunna bli.=)


Har hittat lite 3G täckning här, så internet fungerar rätt okej.=)


Har laddat kamerabatteriet i natt så idag ska jag ta en massa kort!=) Fotade en hel del igår tills batteriet tog slut, mycket krokuskort blev det. Batteriet tog lagom slut precis innan en fin rådjursbock gick genom trädgården. Men han har varit här även idag så jag hoppas på att få honom på bild innan helgen är slut.=)


Idag fyller mamma år så i eftermiddag blir det tårta.=)

Pappa och lillebror är inne med färjan och hämtar grannarna med deras fyrhjuling, så jag antar att vi får främmande till fikat. Det är visst bara ena sonen som kommer ut idag och imorgon kommer pappan med deras båt om jag förstått rätt. Sonen är över 30 så det är inget barn dom är och hämtar....


En bild jag använt tidigare men jag tyckte den passade här.=) 

/Johanna

Av Johanna - 9 april 2009 19:58

Tjoho! Internet går segare än segt, hittar ingen 3g täckning till mitt bredband men däremot får jag in GPRS täckning men då går det ju segt. Bättre det än ingenting!=)


Vid 15-tiden var vi ute på ön! När vi kom till hamnen i Fyrudden så tittade solen fram, sen var den framme från och till under båtresan. När vi la till tittade den fram och sen har den varit framme i stort sett hela tiden.=)


Jag har kastat lasso men det känns inget bra. Vet inte varför men jag får verkligen inte rätt känsla och lassot landar fel hela tiden.=(


Vi har suttit ett tag i trädgårdsmöblerna och ätit chips och druckit lite rött vin.=) Härligt!


/Johanna

Av Johanna - 9 april 2009 10:02

Idag duggregnar det och är grått ute.=( Hoppas på att vädret blir bättre om några timmar... det är så träligt att köra grejer på färjan när det regnar! Allt blir verkligen blött och vi är ju 1 person extra nu i och med att mormor är med, så det blir för trångt att trycka in både människor och packning i den lilla hytten! I övrigt är det ingen liten båt. Jag tror att den är närmare 10,5 meter så plats med packningen har vi allt!


I helgen så har jag bestämt att det ska se ut så här och tittar man på vädret så ser det ju lovande ut!


Det kommer säkert uppdateringar även i helgen bara jag hittar lite täckning till mitt mobila bredband. Ibland lyckas jag, ibland inte. Sist jag försökte höll jag på och flyttade runt dongeln i 45 minuter! Jag som har så dåligt tålamod med sånt...


/Johanna


























Av Johanna - 8 april 2009 18:12

Nu är jag hemma hos mor och far igen. Packade bilen vid 8 imorse av gav mig av mot stallet. Där hittade jag alla hästar utom min egen. Hittade ju självklart honom också men inte på en gång, han låg och sov i hagen och var inte alls glad att bli väckt! Det var inga glada öron framåt som det brukar vara där inte! Fick med honom ner till stallet men vi gjorde inget speciellt utan bara stod där tillsammans ett tag, sen släppte jag tillbaka honom och fodrade lite mer ensilage innan jag åkte hemåt mot mor och far.


Mitt på dagen så träffade vi mormor som åkt från sthlm idag vid affären och handlade tillsammans inför påskhelgen.

Sen var vi en sväng till min lillebrors lägenhet som han har renoverat och ska sova i för första gången i natt. Min inflyttningspresent till honom blev en flaska Jäger.. Han fick även sin födelsedagspresent idag, lite drygt en månad för sent, 6 whiskeyglas på rund fot.

Vi har även tagit en promenad till Handelsträdgården här och köpt gurkor. Sån skillnad på smak från såna man köper i affären!=)


Det har varit helt okej väder ända tills för några timmar sen då började det regna.


/Johanna

Av Johanna - 7 april 2009 18:52

Fick precis veta att en i klubbens häst är avlivad.

Han har antagligen stegrat i hagen och slagit över och det resulterade i muskel skador på flera ställen på vänster sida. Han har stått på smärtstillande i flera dagar i väntan på att han skulle bli så okej att kunna åka och röntga nacke, hals och rygg för att utesluta att nåt är brutet. Distriktsveterinären har varit ute flera gånger men ingen har vetat vad det var för fel, men idag åkte dom till en klinik och röntgade honom. Det visade sig att nacken var bruten!=( Stackars honom och stackars hans ägare! Han skulle precis skickas på inridning! Hon köpte honom för hon var tvungen att ta bort sin häst för nåt år sen pga pålagringar (tror jag det var). Den hästen vara bara 5-6 år gammal! Han köptes för hon hade varit tvungen att ta bort hästen hon hade innan. Så sen 05-06 så har hon fått ta bort 3 hästar pga skador. Den första hästen var visserligen ganska gammal, men vilken otur hon har med sina hästar!


Hemska tanke att nåt sånt skulle hända Faune!!! eller någon annan häst för den delen också!


/Johanna

Av Johanna - 7 april 2009 14:21

Idag blev det fotbad för andra framhoven. Idag var han lite mer rastlös... tyckte väl att det var skittråkigt att stå där i så många timmar 2 dagar i rad. Förstår han!

Jag satt i bilen med årets bokföring. Jag tycker det är så tråkigt att räkna ut kolumnerna så Debet och Kredit stämmer så jag skjuter alltid på det, men nu är det fixat.=) Jag blir så otroligt sur när det inte stämmer, men när jag sitter i bilen så kan jag ju inte skrika och vara sur som jag brukar vara hemma utan det har flytit på riktigt bra.=) I och med att det är så mycket siffror så är det lätt att blanda ihop eller missa någon och sen ska man försöka hitta vilken kolumn man räknade fel i.*boring* Jag som en gång i tiden ville blir revisor. Tack gode gud för att det var snabbt övergående. ;) Stackars arbetskollegor annars med mitt temperament och dåliga tålamod när det gäller sånt!!!


Solen skiner men jag har haft en massa pyssel inomhus, lite påskstädning eller vad jag ska kalla det för. Imorgon bär det av mot mitt andra hem och på torsdag till mitt RIKTIGA hem!=) haha blev det snurrigt???;) Jag har ju 3 hem: Här på gården, villan på fastlandet och det som jag älskar mest av allt ön!!!!


Hmm nu ringde Mats, måste ut och hjälpa honom att trycka på en knapp i lagårn i 20 minuter sa han.=(


/Johanna

Av Johanna - 6 april 2009 14:17

Idag blev det fotbad för Faune. Han stod i nästan 2½ timme, men det var lugnt för han stod och åt hela tiden.=) Jag tänkte vad ska jag hitta på i drygt 2 timmar, men precis när jag skulle låsa ytterdörren så kom jag på att jag kunde ta med mig min bokföring och fixa det sista inför deklarationen.=) Det tog mig 2 timmar så det var precis lagom. Fick även ett samtal från en kund som nappade på mitt erbjudande, så det var en bra förmiddag. När jag kom hem och kollade mailen så hade jag fått svar där ang mitt erbjudande, så idag har det blivit en del försäljning och dagen är ju långt ifrån slut!=) 


Nu ska jag snart ställa mig och göra köttbullar. Tog dom sista ur frysen förra veckan så nu ska jag göra en ny sats och frysa in.=) Blir mycket billigare och godare än köpta.=)


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards