Alla inlägg under april 2009

Av Johanna - 26 april 2009 18:03

Hittade en lite skadad och halt häst i hagen.=( Inget allvarligt tror jag. Han har ingen päls på ett stort område på bringan, en liten kalfläck på vänster framben och ett lite blodigt sår precis under bakknät (haft ett sår där tidigare så antagligen har han bara slitit upp det). Tror att han fastnat i eller skavt mot vajrarna till en telefonstolpe. M hade nämligen hört hur det låtit därifrån och sen sett hästarna springa iväg och en kort stund tidigare hade hon sett Faune stå där. Han haltar inte i skritten när han går rakt fram. Tycker inte att jag ser nåt när han går på volt i skritt. Han travar i princip rent i höger varv men vill inte alls trava i vänstervarv. Det är på vänster sidan som skadorna är. Det värsta är solen och flugorna.=( Han kommer ju ha en kalfläck länge! Den var rätt röd redan nu. Har bett min svärmor köpa en Helosan sol imorgon. Nu är han insmörjd med pure lanolin (mirakelsalva). Den brukar läka sår på honom på en dag. Jättebra för att skydda från flugor!

Tråkigt är det i af eftersom det bara är en vecka tills han ska åka till Tommy och jag ligger redan efter i ridningen för min nacke värkt.=(

 Tempade honom, han hade 38,3 men jag brukar inte få upp tempen högre än max 37,5 i vanliga fall. Han fick ingen stelkramp sist han blev vaccinerad, men jag tror inte att det ska vara någon fara och när jag åkte så stod han och mumsade i ensilage och han drack när jag släppte ut honom. Bad M gå upp och kolla i hagen innan hon lägger sig. Ev kanske Mats och jag tar en sväng ikväll så jag kan tempa honom.


/Johanna

Av Johanna - 26 april 2009 11:15

Idag är en riktigt segdag. Det blev ganska sent igår kväll jag åkte hem strax innan midnatt och hamnade framför datorn i några timmar. Mats kom hem vid kl 2. Han ligger och sover nu. Jag sov till kl 9 men han gick ju till lagårn vid kl 05.30 imorse.

Det var riktigt trevligt igår, inte direkt några som jag brukar umgås med men det är ju bra att utöka sin umgängeskrets. Vi grillade, snackade och lyssnade på musik. Han vi var hos är väldigt musikintresserad... Vi var t o m iväg till hans verkstad för att hämta cdskivor som han ville spela för oss. Jag åkte hemåt innan han hade fått igång dom så jag vet inte alls vad det var för musik... Lite komiskt för han var gammal klasskamrat med Mats farbror. Jag skulle nog inte kunna sitta och prata med Mats farbror en hel kväll på samma sätt som jag kunde prata med han vi var hos. Ett stort bevis på att människor är väldigt olika!


Tänker åka till stallet ikväll efter middagen. Tänkte rida en längre sväng med mycket galopp så jag behöver några timmar på mig och jag kände att det blev för stressigt nu på fm eftersom jag sov länge och jag hinner inte på em innan jag ska börja laga middag... Så kvällen får det bli.=)


/Johanna

Av Johanna - 25 april 2009 13:38

Igår blev det inget bloggande. Jag hann inte med. Var ute en sväng på internet på morgonen och fick iväg min order, inga betalnings problem då.=) Sen gick allt i ett.... Ridtur på morgonen.=) Sen hem och städa, duscha, diska, och göra chockladbollar. Strax efter kl 12.30 kom Karin hit och fikade. Vi satt ute, det var jätteskönt. Sen gick vi en promenad, 5 km på grusväg och skogsväg.*mysigt* Efter det var det dags att börja fixa inför grillpremiären.=) Åhhh vad gott det blev och mätt blev jag.

Sen åkte jag med Karin in till V-by. Snabbt till systemet och sen hem och städa och plocka iordning hemma hos Karin inför sexpartyt. Jag trodde ju inte att jag skulle uppskatta sexpartyt för det är inte riktigt min grej. Men det var superkul så det kan jag verkligen tänka mig att gå på igen.=) Jag hittade nåt bra till när jag jobbar. Jag jobbar ju i dräkt och när det är varmt och man går mycket med kjol så är det lätt att man får nästan som skavsår på låren eftersom dom nöter mot varandra. Karin hade ett glidmedel som är baserat på silikon, inte alls kladdigt efter att man smörjt på det. Så det köpte jag för att prova till mina ben.=) Det blev sent. Jag var inte hemma förens kl 1.


Idag har jag ridit. Vi har ridit på skogsvägen fram och tillbaka flera vändor både igår och idag. Samlad skritt, ökad skritt, trav och lugn galopp. Idag körde vi även en ökad galopp.=)

Provade min nya rasp från Börjes. Ångrar att jag köpte den därifrån, den var inte alls som min vanliga men samma pris. Den här tar mycket grövre så den var jobbig att jobba med.=( Tyvärr så har jag inte 200 kr till att köpa ytterligare en ny rasp så jag får stå ut...


Snart ska jag grilla igen.=) Idag får jag göra allt själv. Igår fick Karin stå och vända kött när jag sprang och kollade potatis, gjorde sås och sallad. Mats ska på återträff från högstadiet ikväll så han måste börja tidigt i lagårn så jag måste nog börja grilla senast kl. 15.30


Ev åker jag till V-by och grillar hemma hos en kompis mamma ikväll. Vi får se...


/Johanna

Av Johanna - 23 april 2009 23:01

Idag har jag varit i V-by på fm. Handlat mat, foder till hästen och varit på banken. Mats och jag tog en fika på Odal (Granngården) innan vi åkte hemåt. (i varsin bil)


På eftermiddagen tog jag mig i kragen och släpade ut trädgårdsmöblerna och tvättade av dom. Sen letade jag fram kartongen med grillen som Mats fick i födelsedagspresent och började montera ihop den. Mats fick avsluta för jag lagade mat. Så imorgon blir det grillpremiär i det här huset. Vi har ju bara bott här i 4 år så det kanske är på tiden.. :D


Min kompis Karin kommer hit imorgon. Vi ska fika, promenera och grilla. Sen ska vi hem till Karin för hon ska ha en visning av sexleksaker för mina kompisar. Ikväll var jag hos henne och visade mina hudvårdsprodukter för hennes kompisar.:)


När jag kom hem satte jag mig och skulle lägga en order. Men jag får inte igenom betalningen. Åhhh vad sur jag blir!!!! :( Får prova imorgon bitti igen...


Nu är det sovdags.


/Johanna

Av Johanna - 22 april 2009 16:11

Han är bara för go! Imorse när jag kom med bilen så tittade han upp med huvudet och följde mig med blicken hela vägen när jag åkte förbi.

Jag fick ju min order från Börjes igår så jag plockade in lite saker i mitt skåp innan jag gick för att hämta honom. Detta gjorde att han nog ansåg att jag var borta för länge, för när jag kommer ut genom stalldörren så ser jag ett huvud med öronen spetsade framåt som sticker upp bakom berget vid öppningen till hagen. Det såg jättekul ut!=)

Den här bilden är tagen när jag börjar nära mig hagen, så tänk er att bara se berget och Faunes huvud. Ingen av dom andra hästarna syntes. Han såg verkligen jätte nyfiken ut på var jag hade tagit vägen.=)


Han var väldigt nyfiken idag i allmänhet, jag stod böjd och höll på med nåt när han stod uppbunden och sen reser jag mig och slår bakhuvudet rakt i hans mule. Jag hade inte ens märkt att han hade huvudet över mig! Vi blev båda väldigt förvånade och bara stod och tittade på varandra. :D


/Johanna
















Av Johanna - 22 april 2009 12:04

Jobbet igår kväll gick jättebra!:) Lite snurrigt för ena gästen hade sin 2 åriga dotter med sig och jag tycker att det är ganska svårt att koncentrera mig på vad jag ska säga. Men det gjorde absolut ingenting. Jätte gullig liten tjej.:) Var hemma strax efter kl 22 så det var helt okej. Värdinnan vill ha information om att jobba som fristående hudvårdskonsult så jag ska ringa och ha en telefon information i eftermiddag tänkte jag.

Jag tänkte kalla den här veckan för Valstadveckan för jag jobbar bara med en massa tjejer som jag lärde känna där den här veckan. Imorgon kväll är det ett helt gäng där ifrån.:)


Det blev ingen ridning idag för min nacke värker. Trodde den skulle bli bättre men det blir bara sämre och sämre och nu börjar jag må riktigt illa.:(


 /Johanna



Av Johanna - 21 april 2009 15:51

På morgonen så red jag min bus häst! Det var en massa bus idag, men jag är riktigt stolt för jag lyckades få honom att lyssna på mig!:)


Vi kl 13 var jag inne hos revisorn, sen satt jag där i 1½ timme och gjorde deklarationen för 2008. Jag är så glad att jag inte försöker mig på det där själv längre! Skitsvårt!!!! Jag räknar ut allt och skriver ner det och sen för han in det på alla blanketter och räknar ut det som ska räknas ut. Så värt dom pengarna som det kostar!:)


Sen var jag på konsum och hämtade mitt paket från Börjes.:) Tjena vad ljust det ljusgråa täcket var! Nästan vitt! Haha men det kommer det inte vara när min lilla plutt fått ha det på sig i hagen.;) Så nu har mitt "hästsaks förråd" utökats även med transportskydd, ett nytt impregneringsmedel (hoppas det är bra), arnika, en rasp och en svansrem som jag ska ha på BackOnTrack täcket. Kom på ännu mer saker som jag hade velat haft, men så är det väl alltid!?


Om en timme är det dags för mig att åka och jobba. Det är nästan 8 mil dit så det kommer ta ca 1 tim och 15 min att köra dit. Så det blir nog sent ikväll innan jag är hemma.


/Johanna

Av Johanna - 20 april 2009 12:16

Igår kväll åkte jag till stallet och myste med Faune. Hade med mig en säck ensilage som han fick stå och mumsa i.

Idag har vi varit och tränat galopp på volt. Precis lagom när vi kom dit så kom det en annan tjej ridande och andra hästar i en hage sprang så Fånis blev helt låst i huvudet. Det blev inte bättre av att det var nyutsläppta får i hagen bredvid åkern, men han måste lära sig att inte bry sig om saker runt omkring så jag ägnade mycket tid åt att bara få honom att "coola ner" och lyssna på mig. Jag är ganska trött efter att ha fått korrigera honom hela tiden. Han var riktigt stark idag.*pust*


Imorgon ska jag till revisorn och fixa deklarationen så jag ska sätta mig och plocka ihop allt jag behöver och räkna igenom den så allt stämmer.


Ikväll ska jag sätta mig och boka in lite fler rådgivningar i maj.


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards