Alla inlägg under maj 2009

Av Johanna - 4 maj 2009 18:20

Undra om han märkte nåt... Jag hade i en vitlökslyfta i köttfärssåsen. Jag kände det jätte tydligt men Mats sa ingenting. Han hatar vitlök!


Ikväll är en ringa kunder kväll. Följa upp provpåsar, produkter och boka nya rådgivningar. Mats tyckte att jag kunde följa med till lagårn, men jag påpekade lite fint att jag inte kan jobba gratis åt dom jämt! Måste ju sköta mitt eget jobb, så det är väl det jag gör nu då! hihi kanske inte just denna minut.;)


/Johanna

Av Johanna - 4 maj 2009 12:18

Idag blev det bara fodring, sen hem och städa på toaletten som inte är någon toalett längre utan ett förråd med en "camping toalett".


Jag är jätte trött! Gick till lagårn vid kl 7 för att driva på dom sista kossorna och sen diska maskinerna. Förstår inte varför jag inte kan gå upp på morgonen när jag har alarm ställt utan att vara mer död än levande resten av dagen... Det handlade bara om en timme tidigare än jag brukar vakna.*suck*


Lite skönt att vädret inte är det bästa idag, då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag sitter inne idag.=)


/Johanna

Av Johanna - 3 maj 2009 16:20

Idag åkte jag till hästen för att gå ut och gå med honom. Men sen kom jag på att jag skulle markarbeta istället. Det blev inget av det för lassot åkte fram.=) Faune fick stå med bredvid mig medans jag kastade. Han stod och sov ground tied. Sen kom Linus och frågade om han fick hålla i Faune. Ja visst sa jag. Sen hade inte jag någon häst kvar!:D Dom var så söta när dom gick omkring! Faune följde Linus fast hade han velat så kunde han bara gått åt andra hållet så hade Linus inte haft nåt att säga till om. Linus storebror Lukas fick en snabb genomgång i lassokastning och han träffade faktiskt sin första stolpe idag!=) Linus gick och gick och Faune följde honom jättefint. Helt plötsligt kunde man se Linus stanna och säga back och Faune backade sen gick dom igen.=) Fick påpeka stup i ett att han skulle korta upp repet, sekunden efter släpade det i marken igen. Faune gick över det några gånger men han stod så snällt och väntade medans Linus drog det till rätta. Det är 4,5 meter långt så det var ju lite att dra i för honom. Även Lukas var ute och gick med Faune. Han är så försynt så trots att han är mycket större än Linus så har Faune mer respekt för Linus när han säger ifrån. Gulliga var dom alla tre i alla fall!

Linus och Faune =)


Sen har jag varit iväg med fika till Mats så vi satt på en åker och fikade. Därefter har jag varit med Mats mamma till kyrkogården och sen till Hembygsföreningen och fixat skyltar till Hemvändardagen om en vecka.


Snart ska jag följa med till lagårn och mota kossor så Mats pappa kan åka och vältra det nysådda.


/Johanna

Av Johanna - 2 maj 2009 15:33

Det blev ingen tur till westernklubben för mig. Min nacke har värkt hela dagen men jag trodde det skulle försvinna men det blev tvärtemot.=( Jaja det var nog veden och att det var ojämt på åkern så det studsade när jag satt i traktorn igår.=( Shit happends!


Vill bara tipsa om ett mysigt kort som jag hittat. Det finns på: www.stuguthyrning.dinstudio.se under bilder Blandat. Det är i af på Anders och Skip (ni kommer förstå vilket jag menar).=)


/Johanna

Av Johanna - 2 maj 2009 11:53

Även idag verkar bli en underbar dag. Har varit en sväng till Faune. Fick sällskap av den äldsta sonen som bor där (10 år) när jag fixade med Faune. Longerade honom och han går nästa helt rent nu.=) Markerar fortfarande i vänster varv men inte närheten av hur det varit.=) På tisdag kommer ju Lina och behandlar honom så efter det hoppas jag att allt går åt rätt håll.=)


Om någon/några timmar ska jag in till westernklubben, det är ju westernridningens dag (WRAS dagen) idag över hela Sverige.

Vi har ju äntligen börjat göra iordning ridbanan!=) Jag vet inte än men man kan ju alltid hoppas på att nästa clinic kommer vara på vår egen bana! Nästa clinic är om två veckor så det kanske är önsketänkande.

Sen idag när vi fixat med ridbanan och hagarna mm så är det grillning där.=) Jag har fixat en pastasallad och ska bara grilla en korv. Orkar inte marinera kött och är för snål för att åka och köpa. Vi grillade ju igår och funderar på att grilla hemma imorgon till middagom det är okej väder.


Imorgon ska jag och M gå ut och gå förhoppningsvis. Jag tänkte gå med Faune så jag frågade om hon ville följa med och gå med hunden och hon sa ja.=)


/Johanna

Av Johanna - 1 maj 2009 19:15

Idag har varit en fantastisk dag! I eftermiddag har jag fixat ute i solen. Sen har vi (jag) grillat.=) Självklart satt vi ute och åt. Sen fixade jag lite i trädgården och över gick till att stapla ved. Det är ju inte världens bästa jobb för min nacke så istället för att göra som sist och stapla allt på en gång så tar lite då och då. När jag tyckte att jag hade staplat klart så hämtade jag en kall päroncider från kylen, flyttade ut stolen i solen och bara njöt. Passade på att ringa mormor som är i sitt barndomshem i Jämtland. Det är så skönt att prata med henne och höra hur glad hon blir när jag ringer. Fick även prata med hennes brors fru. Saknar dom! Vi träffas ju bara en vecka per år och det är mormors och min vecka i Jämtland som vi har varje höst! Jag längtar! Men först vill jag ha en låååååååång sommar!:)


Ikväll ska jag följa med Mats och plöja. Som jag skrivit tidigare så är enda sättet för mig att få umgås med honom att vara med när han jobbar.


/Johanna


Av Johanna - 1 maj 2009 11:45

Åhh vilket härligt väder!=) Solen skiner, träden börjar bli jätte gröna och körsbärsträden blommar för fullt!=) Ska ta en sväng med kameran efter lunch.


Jag har varit ute hos Faune. När jag kom så fick han precis syn på dom ny utsläppta kalvarna/kvigorna. Riktigt nyfiken blev han.=) Han har kvar sina svullnader men dom kändes lite mindre tyckte jag. Men han är pigg.=)

Han har fått en switch behandling idag. Hoppas det håller alla hemska flugor och bitande insekter borta ett tag.


Plockade precis fram kött så jag ska se om jag kan hitta en vattenslang så jag kan grilla till middag. Kom på att jag kan göra bakadpotatis i ugnen så behöver jag inte oroa mig för hur det går med potatisen under tiden som jag grillar.=)


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards