Alla inlägg den 20 maj 2009

Av Johanna - 20 maj 2009 19:59

Mitt på dagen så träffade jag å mamma mormor vid affären för att handla inför helgen. Så någon gång mellan kl 14 & 15 var vi på väg ut hit till ön. Vi åkte verkligen i rätt tid... När vi kom upp med den sista packningen så började det småregna, snabbt blev det alldeles mörkt och det började ösa ner och åska. Men det gjorde inte så mycket för vi tände en brasa i kaminen, tände värmeljus och tog en fika. Vi hade riktigt mysigt. Åskvädret var över på mindre än en timme och precis som det sägs (efter regn kommer sol) så kom det sol.=)


Nu kommer jag vara här till på söndag. Verkar som om vädret kommer vara varannandags väder. Alltså en blandning av bra och dåligt. Kanske var bra att vi fick så mycket gjort i det fina vädret förra helgen. Hoppas att det blir en hel del gjort även denna helg. Det finns hur mycket som helst!


/Johanna

Av Johanna - 20 maj 2009 08:37

Igår kväll var jag ju iväg och jobbade... Först fick värdinnan lägga makeup på sig själv. Jag var hos en kvinna som kanske sminkar sig 3-4 gånger per år, men hon brukar aldrig bli riktigt nöjd. För flera år sen så var hon på en makeuprådgivning där flera kvinnor fick sminka sig samtidigt. Hon tyckte det var jätte snurrigt och när hon tittade i en stor spegel så såg det om som om hon hade ett tjockt lager i hela ansiktet.

Igår fick hon lägga makeup enligt den tekniken som vi använder... en enkel teknik för vardagsmakeup som enkelt kan ändras till en festmakeup med mer färg och mer "utdragning". Hon blev så nöjd att hon sprang och tittade på sig själv i spegeln flera gånger. När hennes väninnor sen kom och berömde hur vacker hon var och en dotter till en av hennes väninnor påpekade att hon såg yngre ut så strålade hon ännu mer!=) Men mest stolt var hon över att hon lagt den själv!!! Det är därför jag älskar vårt koncept "we teach we don´t touch" och "try before you buy". Visst jag skulle kunna lägga makeup på mina kunder men det hjälper ju inte dom för då vet dom ju inte exakt hur jag lagt färger etc. Här får dom ju göra allt själva och då är det så otroligt mycket enklare när dom sen står hemma och ska sminka sig!=)

Det är personlig makeuprådgivning... det är väldigt sällan jag jobbar med mer än en person åt gången för makeup är ju väldigt personlig... man har olika ansiktsform, olika erfarenhet, olika behov osv. Dom gånger som jag jobbar med flera så är det med t ex mamma och dotter makeup.


Nu är biljetten bokad, På måndag morgon (tidigt) åker jag. Är framme i Falköping vid kl 9.45. Får åka hem ifrån senaste 6.15 Jag LÄNGTAR!!!  Det ska bli så roligt att få träffa Faune igen. Vanligvis så brukar han bli jätteglad när jag kommer om jag varit borta flera dagar, men frågan är om han blir det nu eller om han är nöjd med att Tommy pysslat med honom i stort sett dagligen. Sen ska det bli jätte roligt att träna för Tommy!=) Både ridning och roping... Roping är det jag ser fram emot mest tror jag!


/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards